Cum sa pastrezi legumele si fructele proaspete timp de o luna fara a pierde valoarea lor nutritiva

0

Cu toate ca temperatura camerei este una dintre cele mai bune moduri de a stoca fructe și legume, pe termen scurt, din cauza vietii noastre ocupate este dificil sa pastram alimentele fara o sursa de refrigerare

Publicitate

Cititi aceste sfaturi utile cu privire la stocarea fructelor si a legumelor, astfel incat sa va puteti bucura atunci cand doriti de ele, prevenind in același timp stricarea.

FRUCTE :

Mere – Departe de caldura, acestea se vor mentine timp de aproximativ doua saptamani. Pentru o depozitare mai lunga, plasati intr-o cutie de carton si bagati la frigider.

Capșunile – A se pastra departe de locurile umede. Capșunile reci plasate intr-o punga de hartie se va pastra timp de o saptamana, in cazul in care sacul este tinut uscat.

Bananele – pentu a prelungi durata de prospetime, separati bananele dupa achizitionare si se pastreaza intr-un cos bine ventilat.

Portocale – Portocalele iși pierd din suculenta cand sunt puse la frigider. Pentru a pastra portocalele proaspete, plasati intr-un coș și pastratile pe tejghea.

Strugurii – A se pastra in frigider, dar se spala doar atunci cand doriti sa ii consumati

Cireșele – A se depozita intr-un recipient etanș la aer, pentru a evita spalarea pana cand sunt gata sa fie consumate. Pastrati cireșele refrigerate.

Ananas – Poate fi pastrat intreg in frigider (taie partea de sus) , sau in felii și a pus intr – un container etanș (nu folositi folie de aluminiu, deoarece acest lucru va schimba aroma.

Afinele – A se depozita uscate intr-un recipient de plastic de mica adancime. Nu le spalati pana cand nu sunteti gata sa le mancati, pentru ca se vor strica rapid in cazul in care acestea sunt depozitate umede.

Pepene verde – Sa se depoziteze la temperatura camerei, timp de 7-10 zile. Dupa aceea, pepenele verde feliat poate fi depozitate in frigider timp de cateva zile.

Piersici – Doar bagati la frigider atunci cand sunt complet coapte.

Prunele – A se pastra la temperatura camerei pana cand acestea sunt coapte și apoi pastrati-le in frigider intr-o punga de plastic.

Publicitate

Perele – Un mediu rece sau intr-o punga de hartie este cel mai bine. Perele se va pastra timp de cateva saptamani pe tejghea.

Suc de fructe – Se pastreaza la temperatura camerei , timp de cateva zile , in cazul in care este lumina vine direct de la soare

LEGUME :

Cartofii – A se depozita intr-un loc intunecat și uscat sau intr-o punga de hartie

Salata verde – Pastrati salata verde umeda și in conditii de refrigerare, de preferinta , intr-un container etanș.

Ceapa – Pastrati intr-un loc racoros, intunecat si bine ventilat.

Usturoi – A se pastra departe de umiditate, umezeala sau lumina directa a soarelui.

Porumb – Cel mai bine pentru porumb este tinutul la frigider ca sa nu se deteriorizeze pana sa fie consumat.

Tomatele – Se pastrea intotdeauna la temperatura camerei.

Castraveti – Daca aveti nevoie sa pastrati castravetii proaspeti pentru mai mult de o zi sau doua dupa cumparare, inveliti castravetii intr-un prosop umed și bagatii la frigider.

Ardei – A se pastra intr-o punga de plastic in conditii de siguranta fara BPA timp de 1-2 saptamani in frigider. in cazul in care ardeii sunt congelati, ardei va dura pana la 10 luni.

Morcovi – A se pastra intr-un prosop umed sau in baie in apa rece , la fiecare cateva zile. Pentru o prospetime de durata, taie varfurile.

Fasole verde – Acestea stau mult in umeditate (cearșaf, o carpa umeda peste ele), dar nu si in apa.

Mazare – intr-un recipient deschis și bagat la frigider.

Telina – Bagati in folie și punetil in frigider sau pastrati intr-un vas cu apa putin adanca pe tejghea.

Broccoli – A se pastra in frigider: fie infașurat int-un prosop umed sau intr-un container deschis.

Ciuperci – Acestea sunt cel mai bine stocate in containerul original. Resturile nepreparate ar trebui sa fie acoperite cu o folie de plastic mai mult inainte de a merge inapoi in frigider.

Publicitate
loading...
loading...

Leave A Reply

x
Oferă un Like

Powered by themekiller.com