De ce este peroxidul de hidrogen asa de important si de ce ar trebui sa fie în fiecare casa ?

0

Peroxidul de hidrogen ar trebui sa fie in fiecare casa, la ce ne poate ajuta?

Publicitate

Peroxidul de hidrogen este un compus chimic anorganic compus din 2 hidrogen si 2 atomi de oxigen. Este un agent oxidant puternic, care permite utilizarea sa principala ca dezinfectant. Solutie Peroxidul de hidrogen este un produs chimic foarte puternic pentru uciderea tuturor tipurilor de microbi, inclusiv bacterii, virusi si ciuperci. Iata câteva dintre aplicatiile practice cele mai comune de peroxid de hidrogen

1. Efectuarea unui baie

Cu ajutorul peroxidului de hidrogen, puteti face o baie detoxifianta, in scopul de a absorbi corpul si de a elimina toxinele daunatoare din piele. Se adauga aproximativ 1 litru de apa oxigenata 3%, la baia cu apa calda si se petrece cel putin o jumatate de ora, in cada de baie.

2. Trateaza picioarele .

Infectiile fungice afecteaza adesea regiuni umede, cum ar fi spatii inguste intre degetele de la picioare in general. Semnele pot fi ingrosarea pielii si miros neobisnuit de rau a picioarelor. Se dizolva peroxid de hidrogen in apa in proportie de 50:50 si cufundati-va picioarele in fiecare seara inainte de culcare. Este important sa se pastreze picioarele uscate, in scopul de a preveni reaparitia infectiei fungice.

3. Dezinfectia plagilor

Peroxidul de hidrogen este adesea utilizat in medicina pentru a dezinfecta ranile deschise pe piele, cum ar fi taieturile. in acest scop, se prepara o solutie de 3% de peroxid de hidrogen. Un lucru interesant despre acest antiseptic este abilitatea de a crea spuma in contact cu enzima numita catalaza. Catalaza este eliberata din celulele deteriorate, in special celulele sanguine. Bacteriile in forma de spuma care apar pe rani aproape vindecate, atunci când sunt tratate cu peroxid de hidrogen pot fi un semn de infectie bacteriana a ranii.

4. Pentru indepartarea cerumenului

Ceara din urecehea de-a lungul timpului este numita cerumen si se poate acumula in canalaul auditiv extern si poate forma un cheag la trecerea sunetului la membrana timpanului. In acest caz, o solutie de 3% uneori este suficient pentru a dizolva cheagul, dar in cazuri severe dispozitivele de propulsie cu jet de apa sunt utiliztate pentru a obtine cheagul din canalul auditiv, dupa aplicarea catorva picaturi de solutie de peroxid de hidrogen in canalul auditiv, vei simti crepitante in ureche, care sunt cauzate prin dezolvarea de cerumen.

Neconventional, oamenii folosesc peroxid de hidrogen in alte scopuri, cum ar fi albirea dintilor, clisma, pentru curatarea lentilelor de contact, si de iluminarea parului

Ingrijire personala

5. Apa de gura

O multime de oameni nu stiu ca peroxidul de hidrogen poate face o apa de gura foarte eficienta si ieftina. Ia-o capful (micul capac alb care vine cu sticla) si tineti in gura timp de 10 minute in fiecare zi, apoi scuipa-l. Rezultatul este ca nu va afecta dintii ba din contra, dintii tai vor fi mai albi. Ar trebui sa utilizezi 3% H2O2 – adauga un strop de clorofila lichid pentru aromare daca doriti.

Publicitate

6. Ajuta parul

Peroxidul este un agent de albire si este utilizat pentru par. Ar trebui sa se dilueze cu 3% peroxid de hidrogen cu apa (50/50) si apoi se pulverizeaza solutia pe parul ud, dupa un dus si un pieptanat prin par. In cazul in care parul tau este maro deschis sau blond murdar, vei scoate in evidenta culorile naturale. Nu este o schimbare drastica, deoarece este treptata.

7. Pasta de dinti

Pentru a face pasta de dinti, ar trebui sa utilizati bicarbonat de sodiu si 3% H2O2.

8. Periuta de dinti

O alta modalitate de a spala periuta de dinti. Se inmoaie periuta de dinti in peroxid de hidrogen pentru a le mentine libere de germeni.

9. Albirea dintilor

Am folosit doar 3% peroxid de hidrogen, iar dupa ceva timp dintii mei au devenit mai albi. Nu plati pentru albire profesionala, utilizeaza doar 3% peroxid de hidrogen.

10. Dus

Se adauga 2 cupe pline de 3% peroxid de hidrogen in apa distilata calda, o data, de doua ori pe saptamâna, pentru a elimina infectiile care se maresc sau infiectiile cronice.

11. Tratarea dintiilor

Peroxid de hidrogen nu este un criminal al durerii, acesta este demn de remarcat la tratarea patogenului care creeaza infectia, deoarece este anti-viral, antibacteriene si agent antifungic. Acest exemplu este din propria mea experienta personala: Dentistul meu a vrut sa-mi dea un canal inainte ca un dinte sa fie inflamat si, dupa parerea lui, sa cada. Am simtit niste furnicaturi inca i-am spus ca mi-ar da posibilitatea de vindecare. Am spalat cu peroxid de hidrogen (de câteva ori pe zi) si ulei de nuca de cocos ( o data pe zi). Disconfortul a plecat si am avut nici o probleme suplimentarela cu dintele.
Daca aveti dureri de dinti neplacute si nu puteti ajunge la un dentist imediat, puneti 3% peroxid de hidrogen in gura si tineti-l timp de 10 minute, de câteva ori fiecare zi. Durerea se va diminua foarte mult.

12. Colonica sau clisma

Pentru un colonic, se adauga o cana (8 ozs.) 3% pâna la H202, 5 galoane de apa calda. Pentru clisma, se adauga o lingura de 3%, la un sfert de litru H202 de apa distilata calda.

Dezinfectant / Curatare

13. In masina de spalat vase

in cazul in care doriti sa dezinfectati masina de spalat vase, se adauga 2 oz 3% peroxid de hidrogen in formula de spalat regulata.

13). Spalat

Puteți adauga de asemenea o ceasca de peroxid de hidrogen,mai degraba pentru albire la o sarcina de spalare a hainelor tale, În cazul în care exista sange pe haine, se toarna direct pe locul murdar. Lasa-l sa ramana timp de un minut, apoi se freaca si se spala cu apa rece.
Peroxidul este o solutie alternativa pentru a pastra aceste haine albe.

Publicitate
loading...
loading...

Leave A Reply

x
Oferă un Like

Powered by themekiller.com