Descoperire uimitoare: Aburul din tigara electronica ucide 85% din celulele din gura

0

Descoperire șocantă: Aburul din tigara electronica ucide 85% din celulele din gura

Publicitate

Mulți oameni cred că țigările electronice, au un ajutor eficient care va ajuta sa renuntati la fumat. O serie de studii au arătat că țigările electronice nu sunt la fel de dăunătoare ca și țigările convenționale. Cu toate acestea, un nou studiu arata ca tigarile electronice pot fi periculoase pentru sănătatea orală.

Acest studiu a fost scos in revista PLoS One si a aratat ca vaporii de tigari electronice are nanoparticule si compusi toxici care distrug stratul exterior al celulelor pielii din gură.

Cercetător de conducere a fost Dr. Shen Hu, și împreună cu colegii sai au analizat efectul pe care vaporii din tigarile electronice il au pe culturi de celule. Au luat culturi de celule din cavitatea orală, mai exact din partea gurii din spatele gingiilor si a dintilor.

Cercetatorii au folosit o mașină care generează vapori de tigari, mimând eficient utilizarea de țigară umană. Ei evaluează substanțele din vaporii și măsoară concentrația de particule.

De asemenea, culturile de celule au fost expuse la două mărci diferite de vapori de țigări timp de 24 de ore, iar în acest timp cercetatorii au monitorizat efectele.

Vapor de la tigarile electronice au ucis 85% din celulele cavitatii orale

Cercetătorii au descoperit că vaporii consta din nanoparticule de carbon, dioxid de siliciu și metal. Concentrația a depins de aroma si marca.

In cazul in care cercetatorii au evaluat efectele pe care vaporii au avut asupra culturilor de celule cavitatea bucală, au descoperit că reduce nivelurile de glutation. Glutationul este un important antioxidant si protejeaza celulele de la obtinerea deteriorari. Vaporii din tigari au distruss circa 85% din celule.

Publicitate

Având în vedere că popularitatea țigările electronice este în creștere mai mult în fiecare zi, cercetatorii au crezut ca aceste constatari pot fi importante pentru sănătatea umană.

Potrivit CDC, utilizarea de tigari electronice s-a dublat între 2011 și 2012 și mai ales în rândul elevilor de gimnaziu și de mare. Mai mult decât atât, peste o cincime dintre adulți care fumează au raportat că folosesc și țigările electronice în 2014.

Este necesar pentru a împărtăși riscurile de sănătate cu publicul

În scopul de a confirma aceste descoperiri, cercetatorii trebuie sa faca studii pe oameni, dar este clar că țigările electronice ar putea crește riscul de boli orale.

Țigări electronice creaza aerosoli care consta din nanoparticule și care conțin și substanțe chimice care ar putea conduce la rezultatul toxicologic în cavitatea orală la om. Având în vedere că popularitatea de tigari electrice este de a lua cu asalt lumea, este necesar să se evalueze cât de periculoase sunt la celulele epiteliale orale.

Cercetatorii au facut apel la donatorii de ingrijire a sanatatii pentru sensibilizarea publicului cu privire la posibilele riscuri pentru sănătate, care pot fi cauzate de tigarile electronice.

Cercetătorii au pus in practica o planificare de studii umane, care va studia modul în care tigarile electronice afectează sănătatea orală. Există un mic grup de pacienti, dentare la clinici stomatologice la UCLA, și toți pacienții au utilizat tigari electronice. Acest grup de pacienti este suficient pentru studiul nostru, spune Dr. Hu. Ei spera sa creeze un model de screening, care le va permite să informeze consumatorii.

Publicitate
loading...
loading...

Leave A Reply

x
Oferă un Like

Powered by themekiller.com