Fină, răcoritoare, dulce-acrișoară și… gata în 50 de minute: Prăjitura Lămâița! Ia si tu rețeta, aici:

0
Publicitate

Nu-i așa că sunt tare gustoase prăjiturile cu lămâie? Uite o rețetă pentru o prăjitură dulce-acrișoară, după cum îi spune și numele: ”Lămâița”. Cum se face:

* 4-6 porții * timp de preparare 50 de minute

Publicitate

INGREDIENTE
Pentru blat:
– 6 ouă
– 6 linguri zahăr
– 4 linguri de făină
– 2 linguri cacao
– 1 lingură de ulei
– 1 pliculeț praf de copt

Pentru crema de brânză:
– 500 g brânză dulce
– 200 g unt
– 150 g zahăr
– 1 esență de vanilie
– coaja rasă de la o lămâie

Publicitate

Pentru glazură:
– sucul de la 6 portocale
– sucul de la 2 lămâi
– 2 pliculețe gelatină
– 4 linguri zahăr
– 1 pliculeț zahăr vanilinat

MOD DE PREPARARE
1. Hai să începem cu blatul, ca să poți prepara cremele cât timp acesta este la cuptor. Așadar, separă albușurile de gălbenușuri, apoi freacă gălbenușurile cu zahărul până se dublează în cantitate. Adaugă uleiul puțin câte puțin, apoi făina, cacaoa și praful de copt.

2. Bate albușurile spumă tare, apoi incorporează spuma în aluatul de gălbenușuri. Tapetează tava de prăjitură cu hârtie de copt, apoi toarnă aluatul și dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, la 180 de grade. Când e gata, lasă-l să se răcească.

3. Ca să faci glazura trebuie să amesteci sucul de portocale și lămâie, în care să adaugi zahărul și esența de vanilie, iar apoi gelatina hidratată și dizolvată după indicații. Amestecă bine. Freacă untul cu zahărul, apoi adaugă brânza dulce, esența și coaja de lămâie. Amestecă până se omogenizează.

4. După ce s-a răcit blatul, acoperă-l cu cremă de brânză, nivelează-l, apoi pe deasupra adaugă și jeleul de portocale și lămâie. Dă tava la frigider și las-o peste noapte.
Sursa

Publicitate
loading...
Loading...

Comments are closed.

Powered by themekiller.com