Prajitura “ROUA DIMINETII”! Este cel mai bun desert pe care il poti face saptamana asta!

0
Publicitate

Un desert foarte original, aspectuos si extrem de delicios. Veti surprinde placut oaspetii si familia cu o asemenea capodopera culinara.

Publicitate

INGREDIENTE

Pentru blat:

Unt – 200 g
Zahăr – 150 g
Ouă – 3 bucăţi+1 albuş
Smântână – 150 g
Lapte – 3 linguri
Făină – 300 g
Praf de copt 10 g
Cacao – 2 linguri

Pentru biluțe:
Brânză de vaci – 200 g
Zahăr – 3 linguri
Gălbenuș de ou – 1 bucată
Fulgi de nucă de cocos – 5-6 linguri

Pentru cremă:
Lapte – 2 căni
Ouă – 1 bucată
Zahăr – 150 g
Făină – 2 linguri
Vanilie – după gust

MOD DE PREPARARE

Bilele de brânză:
1. Mixați toate ingredientele.
2. Din compoziția obținută modelați bile de mărimea unei nuci şi dați-le la congelator pe 30 de minute.

Publicitate

Aluatul:
3. Mixați untul moale şi zahărul. Adăugați ouăle şi albușul, mixați bine.
4. Apoi adăugați smântâna, laptele, făina şi praful de copt. Mixați până obțineți un aluat omogen.
5. Turnați jumătate din cantitatea de aluat în forma de copt unsă cu unt.
6. În aluatul rămas adăugați pudra de cacao. Amestecați bine. Turnați aluatul cu cacao peste cel alb.
7. Scoateți biluțele din congelator şi aranjați-le liniar pe aluat, apăsându-le ușor în interior.
8. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 40-45 de minute.

Crema:
9. Mixați oul cu zahăr şi vanilie. Adăugați făina, amestecați bine până la omogenizare.
10. Turnați laptele şi puneți amestecul la foc. Fierbeți crema până se va îngroșa. Amestecați continuu cu un tel.
11. Lăsați prăjitura să se răcească complet şi turnați peste ea crema fiartă. Decorați cu pudră de cacao. POFTA BUNA!

Sursa: http://fiisanatos.info

Publicitate
loading...
Loading...

Comments are closed.

Powered by themekiller.com