Reteta de Cheesecake la Cuptor cu Oreo si Crema de Branza

Tine-ti familia si prietenii informati! Distribuie pe:

Trebuie neaparat sa incerci acest cheesecake facut la cuptor cu oreo si crema de branza. Este un desert delicios care merita toata osteneala!

Ingrediente:

Pentru crusta:

20 bucati de biscuiti Oreo

5 lingurite de unt topit

Pentru crema:

675g de crema de branza dulce

1 cana (200g) de zahar granulat

1 cana (240g) de smantana sau iaurt gras

1 lingurita de extract de vanilie

3 oua

18 bucati de biscuiti Oreo sfaramati

Mod de preparare:

CITESTE SI:  Dieta cardiologilor sau cum să slăbești și tu 2 kilograme pe zi. E una dintre cele mai eficiente diete

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade si aseaza o bucata de hartie de aluminiu pe tava ovala cu arc. Infasoara atent folia pe marginile tavii fara sa faci gauri sau sa rupi folia.

Pentru a pregati crusta, intr-un blender pune cele 20 de bucati de Oreo si amesteca-le pana cand obtii o pulbere fina. Intr-un bol amesteca apoi pulberea de Oreo si unt topit pana cand se omogenizeaza amestecul. Intinde apoi in mod egal crusta pe toata suprafata tavii si coace-o in cuptorul preincalzit timp de 9-10 minute. Las-o apoi la racit pana ce prepari crema.

CITESTE SI:  Cele mai delicioase cornulete cu gem! Se topesc in gura, atat de bune sunt!

Pentru crema, foloseste un mixer electric pentru a bate crema de branza si zaharul, pana cand obtii un amestec omogen si cremos. Adauga smantana sau iaurtul si extractul de vanilie si mai amesteca inca o data bine pana ce se omogenizeaza.

Adauga ouale unul cate unul si amesteca la viteza mica pana cand se combina. Intinde apoi crema peste crusta si aseaza tava intr-o tigaie cu apa (aici intervine folia, care nu va lasa apa sa patrunda la crusta si crema) si apoi pune tigaia in cuptorul incalzit. Lasa cheesecake-ul la copt timp de 50-60 de minute, si apoi intredeschide usa cuptorului, inchide focul si mai lasa-l sa stea timp de o ora. Scoate-l apoi complet din cuptor si lasa-l sa se raceasca, dupa care pune-l in frigider timp de 4 ore.

CITESTE SI:  Reteta pentru gogosari in otet, fara fierbere si fara conservanti

Sursa: planetapamant.com

Tine-ti familia si prietenii informati! Distribuie pe:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *