Connect with us

Retete

Reteta de Cheesecake la Cuptor cu Oreo si Crema de Branza

Trebuie neaparat sa incerci acest cheesecake facut la cuptor cu oreo si crema de branza. Este un desert delicios care merita toata osteneala!

Ingrediente:

Pentru crusta:

20 bucati de biscuiti Oreo

5 lingurite de unt topit

Pentru crema:

675g de crema de branza dulce

1 cana (200g) de zahar granulat

1 cana (240g) de smantana sau iaurt gras

1 lingurita de extract de vanilie

3 oua

18 bucati de biscuiti Oreo sfaramati

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade si aseaza o bucata de hartie de aluminiu pe tava ovala cu arc. Infasoara atent folia pe marginile tavii fara sa faci gauri sau sa rupi folia.

CITESTE SI:  Ți se topește în gură… Prăjitura care se prepară rapid și nu necesită coacere

Pentru a pregati crusta, intr-un blender pune cele 20 de bucati de Oreo si amesteca-le pana cand obtii o pulbere fina. Intr-un bol amesteca apoi pulberea de Oreo si unt topit pana cand se omogenizeaza amestecul. Intinde apoi in mod egal crusta pe toata suprafata tavii si coace-o in cuptorul preincalzit timp de 9-10 minute. Las-o apoi la racit pana ce prepari crema.

CITESTE SI:  Cele mai delicioase cornulete cu gem! Se topesc in gura, atat de bune sunt!

Pentru crema, foloseste un mixer electric pentru a bate crema de branza si zaharul, pana cand obtii un amestec omogen si cremos. Adauga smantana sau iaurtul si extractul de vanilie si mai amesteca inca o data bine pana ce se omogenizeaza.

Adauga ouale unul cate unul si amesteca la viteza mica pana cand se combina. Intinde apoi crema peste crusta si aseaza tava intr-o tigaie cu apa (aici intervine folia, care nu va lasa apa sa patrunda la crusta si crema) si apoi pune tigaia in cuptorul incalzit. Lasa cheesecake-ul la copt timp de 50-60 de minute, si apoi intredeschide usa cuptorului, inchide focul si mai lasa-l sa stea timp de o ora. Scoate-l apoi complet din cuptor si lasa-l sa se raceasca, dupa care pune-l in frigider timp de 4 ore.

CITESTE SI:  Dieta cardiologilor sau cum să slăbești și tu 2 kilograme pe zi. E una dintre cele mai eficiente diete

Sursa: planetapamant.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Retete

Asa facea si bunica mea orezul cu lapte

Ingrediente:

1 cana cu orez(am folosit una de 300 ml)
3 cani si jumatate sau 4 cu lapte gras
4 linguri zahar sau dupa gust
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit de sare
scortisoara pt. presarat deasupra(optional)

Mod de preparare:
De mentionat faptul ca laptele si orezul le vom masura cu aceeasi cana.
Punem orezul intr-o strecuratoare si il spalam. Il rasturnam intr-o cratita cu fundul mai gros sau una antiaderenta, apoi turnam laptele. Eu am pus doar 3 cani si jumatate… depinde mult si de orezul pe care il vom folosi…unul fierbe mai repede, iar la altul timpul de fierbere poate fi mai mare si atunci vom avea nevoie de mai mult lichid. Sfatul meu este sa adaugati pentru inceput doar trei cani si jumatate cu lapte. Punem cratita pe foc mediu si adaugam zaharul, sarea si zaharul vanilat. Amestecam, iar cand incepe sa fiarba reducem

CITESTE SI:  Cartofi noi cu unt şi mărar la cuptor – gustoși, ușor de făcut și sănătoși! Trebuie să faci măcar o dată, această rețetă delicioasă:

focul la mic. Fierbem orezul aproximativ 20-25 de minute, pana boable se umfla si sunt moi.
Probam daca orezul este fiert luand 2-3 boabe pe care le strivim intre degete. Boabele trebuie sa fie moi, nu sfaramicioase. Daca lichidul din jurul orezului a scazut prea mult si orezul este nefiert, mai adaugam ½ cana cu lapte. Cand este gata, acoperim cratita cu capac si mai lasam 10-15 minute, ca orezul sa absoarba si laptele ramas. Se mai pot adauga dupa preferinte, coaja rasa de lamaie sau diferite esente si arome.

CITESTE SI:  Ceai De Patrunjel: Am Inceput Joi, Aveam 67 De Kg, Iar Duminica Am Ajuns La 63 De Kg

O alta varianta ar fi sa fierbem orezul mai intai in apa (o cana) pana o absoarbe, apoi sa adaugam lapte(2 cani si jumatate). In rest, procedam ca la reteta de mai sus.
La servire presaram deasupra scortisoara. Ce deliciu….exact ca in copilarie!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :).

CITESTE SI:  Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză bună de te lingi pe degete
Continue Reading

Retete

Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză bună de te lingi pe degete

Multe dintre preparatele culinare pregătite în bucătăria fiecăruia dintre noi poartă de multe ori amprenta proprie de gust şi mai ales de aspect.

Chiar dacă e un fel principal sau un desert, ingredientele amestecate cu grijă şi multă pasiune au în final un rezultat remarcabil.

Preparatul din aceste imagini nu necesită un efort deosebit în a-l prepara şi nici foarte multe ingrediente.

CITESTE SI:  Tort de ciocolata amaruie si mascarpone – se prepara simplu si rapid

Pentru început se pun la fiert trei cartofi mari, care ulterior vor fi tăiaţi felii şi aşezaţi atât pe fundul cât şi pe pereţii unui vas de gătit la cuptor.

Într-un bol se amestecă un kilogram de carne de vită cu o ceapă tocată mărunt, frunze de pătrunjel tocat, boia de ardei, sare şi piper după gust.

CITESTE SI:  Dieta cardiologilor sau cum să slăbești și tu 2 kilograme pe zi. E una dintre cele mai eficiente diete

Din acest amestec se fac bile rotunde asemeni unor chiftele care se aşază în vas peste feliile de cartofi deja aranjate.

După ce toate bilele de carne au fost aşezate în vas, se mai pun printre ele alte felii de cartof fiert.

Înainte ca vasul să fie pus la cuptor, se toarnă deasupra preparatului sos bechamel, iar apoi se presară brânză mozzarella rasă.

CITESTE SI:  Ceai De Patrunjel: Am Inceput Joi, Aveam 67 De Kg, Iar Duminica Am Ajuns La 63 De Kg

Vasul stă în cuptorul încălzit la 220°C pentru aproximativ 45 de minute până ce preparatul se gratinează căpătând o nuanţă arămie.

Când preparatul este gata, nu poţi rezista tentaţiei de a te linge pe degete deoarece fără îndoială acesta va fi extraordinar de gustos. Poftă bună!

Continue Reading

Retete

Ți se topește în gură… Prăjitura care se prepară rapid și nu necesită coacere

Ți se topește in gură: Prăjitura Cuburi de Lapte – se prepară rapid și nu necesită coacere

Pentru acest desert, aveți nevoie de:

1 pachet foi de pandispan de cacao

1 litru lapte

100 grame amidon (sau faina)

4 linguri de zahar

150 grame ciocolata alba

250 grame unt

150 grame zahar

Glazură

200 grame ciocolata cu lapte
5 linguri cu lapte
3 linguri cu zahar
150 grame unt

Cum se prepară?

CITESTE SI:  Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză bună de te lingi pe degete

Nu, nu incingeti cuptorul (de data asta nu aveti nevoie de el!). Amidonul (sau faina) se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga o cana de lapte, treptat, ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte se pune la fiert, se pune ciocolata alba rupta in bucati si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se adauga amidonul dizolvat in lapte.

Se tine pe foc amestecand continuu ca sa nu se prinda de oala. O sa fie destul de ingrosata atunci cand dati cu lingura pe fundul oalei si se vede. Se lasa racit la temperatura camerei dupa care se pregateste crema de unt. Acesta se mixeaza bine cu zaharul pana devine o crema.

CITESTE SI:  Ți se topește în gură… Prăjitura care se prepară rapid și nu necesită coacere

Ulterior se adauga in crema de lapte, mixand pana se omogenizeaza bine.

Pentru glazura se pun toate ingredientele (ciocolata rupta bucati, laptele, zaharul si untul) intr-un vas pe baie de aburi. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa se topeasca. Amestecati pana devine crema si apoi lasati sa se raceasca. Cand s-a racit mixati bine ciocolata si trecem la asamblarea prajiturii.

CITESTE SI:  Uite cum faci o dulceata de nuci verzi buna de te lingi pe degete!

O foaie de pandispan, crema de lapte, glazura de ciocolata si tot asa de 4 ori… la sfarsit se termina cu voie buna si cu-o pofta de-o prajitura absolut delicioasa.

www.kilocalorii.ro

Continue Reading

Retete

Reteta pentru gogosari in otet, fara fierbere si fara conservanti

O salata de muraturi merge excelent langa o friptura buna, fie pe grill, fie la cuptor. Va vom prezenta astazi o reteta delicioasa de gogosari in otet, o reteta care nu necesita nici un fel de conservanti si nici fierbere.

Pentru aceasta reteta, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 kg de gogosari, 400 ml otet de vin 9 grade, 80 grame sare pentru muraturi, 1 legatura de frunze de telina, 400 grame zahar sau mai putin, 1 lingura de boabe de piper, 1 lingura de boabe de musar, 3 bucati de hrean, cativa catei de usturoi, cateva frunze de dafin.

CITESTE SI:  Cartofi noi cu unt şi mărar la cuptor – gustoși, ușor de făcut și sănătoși! Trebuie să faci măcar o dată, această rețetă delicioasă:

Mod de preparare: Intai de toate, se spala bine gogosarii si se lasa sa se scurga apa. Se scot cotorul si semintele si se in patru. Se pun intr-un vas incapator.

Separat, fierbeti otetul cu zahar si sare, pana cand obtineti o solutie omogena. Se toarna amestecul obtinut pentru gogosari si se acopera. Asteptati pana a doua zi – intre timp, puteti amesteca din cand in cand pentru ca solutia sa ajunga peste tot.

CITESTE SI:  Tort de ciocolata amaruie si mascarpone – se prepara simplu si rapid

Peste noapte, gogosarii vor lasa cu siguranta multa zeama. Separati gogosarii de zeama si asezati-i in borcane curate si uscate.

Se aseaza bucatile de gogosari cat mai apropiate intre ele, fara a lasa prea mult spatiu. Adaugati printre bucatile de gogosari bucatile de hrean, cateii de usturoi, foile de dafin si frunzele de telina. La final, presarati boabele de piper si mustar.

CITESTE SI:  Dieta cardiologilor sau cum să slăbești și tu 2 kilograme pe zi. E una dintre cele mai eficiente diete

La final, strecurati zeama ramasa de la gogosari pentru a indeparta impuritatile si turnati-o in borcane, astfel incat sa acopere bucatelele de gogosari.

Se pun si se strang bine capacele si se pastreaza la loc racaros. De retinut: folositi doar otet de vin de 9 grade. Nu diluati otetul. Folositi doar sare mare, pentru muraturi.

Continue Reading

Facebook

Advertisement




Articole recente



Trending