Cele mai delicioase cornulete cu gem! Se topesc in gura, atat de bune sunt!

Iată o reţetă simplă de cornuleţe cu gen!

INGREDIENTE:

Unt – 200 g
Făină – 3 căni
Ouă – 2 bucăţi
Zahăr – ½ cană
Drojdie uscată – 10 g
Gem sau magiun – pentru umplutură;

MOD DE PREPARARE:

1. Cerneți făina şi puneți-o într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată, amestecați.

2. Daţi untul rece prin răzătoare mare, direct în bolul cu făină. Frecați făina şi untul până obțineți fărâmituri.

3. Mixați ouăle cu zahăr până la o compoziție pufoasă.

4. Uniți ingredientele lichide cu cele uscate şi frământați aluatul.

5. Lăsați aluatul pregătit 15 minute să se odihnească.

6. Apoi întindeți aluatul într-un cerc. Tăiați-l triunghiuri. Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele.

7. Puneți cornulețele pe tava presărată cu făină şi dați-le la cuptor.

8. Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.

Sursa: reteta.me

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Avrram Florea

Fondator la avramflorea.ro din anul 2016, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din Romania.

Urmareste-ma!

Urmareste-ma pe retelele de socializare