Cele mai delicioase cornulete cu gem! Se topesc in gura, atat de bune sunt!

Tine-ti familia si prietenii informati! Distribuie pe:

Iată o reţetă simplă de cornuleţe cu gen!

INGREDIENTE:

Unt – 200 g
Făină – 3 căni
Ouă – 2 bucăţi
Zahăr – ½ cană
Drojdie uscată – 10 g
Gem sau magiun – pentru umplutură;

MOD DE PREPARARE:

1. Cerneți făina şi puneți-o într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată, amestecați.

CITESTE SI:  Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză bună de te lingi pe degete

2. Daţi untul rece prin răzătoare mare, direct în bolul cu făină. Frecați făina şi untul până obțineți fărâmituri.

3. Mixați ouăle cu zahăr până la o compoziție pufoasă.

4. Uniți ingredientele lichide cu cele uscate şi frământați aluatul.

5. Lăsați aluatul pregătit 15 minute să se odihnească.

6. Apoi întindeți aluatul într-un cerc. Tăiați-l triunghiuri. Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele.

CITESTE SI:  Reteta pentru gogosari in otet, fara fierbere si fara conservanti

7. Puneți cornulețele pe tava presărată cu făină şi dați-le la cuptor.

8. Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.

Sursa: reteta.me

Tine-ti familia si prietenii informati! Distribuie pe:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *