Connect with us

Retete

Nucul Te Poate Scapa De Durerile Articulare. Doua Retete Naturiste Pentru Reumatism

Frunzele de nuc actioneaza contra toxinelor si a bacteriilor, vindeca micozele pielii, infectiile gastro-intestinale, dezinfecteaza tractul urinar si reduce inflamatiile fiind utile in reumatism sau alte dureri articulare. Iata doua retete naturiste pentru reumatism:

Se culeg frunze de nuc, se rup in fasii si se stropesc cu tuica de prune, de 35-40 de grade (asa cum se stropesc rufele inainte de-a fi calcate).

Se aplica un strat gros de frunze, pe locul dureros – o suprafata de circa 10 cm, apoi se badijoneaza cu o folie de plastic cat mai strans si se leaga deasupra cu fasa elastica. Operatia se face seara inainte de culcare, tratamentul mentinandu-se pana dimineata. Se fac circa 3-4 sedinte.

CITESTE SI:  Cartofi noi cu unt şi mărar la cuptor – gustoși, ușor de făcut și sănătoși! Trebuie să faci măcar o dată, această rețetă delicioasă:

Se sapa o groapa la radacina unui nuc si se taie un fragment dintr-o ramificatie a ei mai subtire (sa aiba diametrul de circa 5-10 mm). Se spala de pamant si se introduce intr-o sticla de trei sferturi cu ulei de floarea-soarelui sau masline.

Se sigileaza bine sticla cu dop de pluta si ceara, apoi se ingroapa in pamant, astfel ca lumina sa nu patrunda. Operatia se face toamna, inainte de a cadea frunzele, iar sticla se scoate iarna, prin luna ianuarie, cand pamantul ingheata. Cu acest ulei se ung partile anchilozate sau dureroase.

CITESTE SI:  Cum sa supravietuiesti unui infarct cand esti singur! Este foarte simplu, dar multi nu stiu…

Frunzele de nuc se culeg cat sunt tinere si de un verde intens. La tara, se spune ca frunzele de leac sunt cele care se culeg pana in sarbatoarea Sanzienelor, adica pana pe la jumatatea lunii iunie. Bune de leac dar si extreme de bogate in substantele care le recomanda ca medicament natural sunt frunzele dinspre capatul ramurilor.

CITESTE SI:  Reteta de Cheesecake la Cuptor cu Oreo si Crema de Branza

Frunzele se rup fara codita. Odata culese, frunzele se taie sau se rup si se pun la uscat, in strat subtire, pe hartie alba, la loc umbros si bine aerisit. Frunzele sunt uscate si bune de depozitat pentru iarna cand se „sparg” in mana cu zgomot. Atunci pot fi puse la pastrat, in pungi de hartie sau saculeti de panza.

Sursa: bzi.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Retete

Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză bună de te lingi pe degete

Multe dintre preparatele culinare pregătite în bucătăria fiecăruia dintre noi poartă de multe ori amprenta proprie de gust şi mai ales de aspect.

Chiar dacă e un fel principal sau un desert, ingredientele amestecate cu grijă şi multă pasiune au în final un rezultat remarcabil.

Preparatul din aceste imagini nu necesită un efort deosebit în a-l prepara şi nici foarte multe ingrediente.

CITESTE SI:  ”Vindecare completă! Chiar și în cazul celui mai complicat diagnostic, luați un s’mbure, cu grijă…”. Avocado

Pentru început se pun la fiert trei cartofi mari, care ulterior vor fi tăiaţi felii şi aşezaţi atât pe fundul cât şi pe pereţii unui vas de gătit la cuptor.

Într-un bol se amestecă un kilogram de carne de vită cu o ceapă tocată mărunt, frunze de pătrunjel tocat, boia de ardei, sare şi piper după gust.

CITESTE SI:  Asa scapi de burta fara sa tii dieta si fara sa ramai cu vergeturi pe corp! Trebuie sa faci un singur lucru cu o ceapa rosie, in fiecare zi

Din acest amestec se fac bile rotunde asemeni unor chiftele care se aşază în vas peste feliile de cartofi deja aranjate.

După ce toate bilele de carne au fost aşezate în vas, se mai pun printre ele alte felii de cartof fiert.

Înainte ca vasul să fie pus la cuptor, se toarnă deasupra preparatului sos bechamel, iar apoi se presară brânză mozzarella rasă.

CITESTE SI:  Reteta de Cheesecake la Cuptor cu Oreo si Crema de Branza

Vasul stă în cuptorul încălzit la 220°C pentru aproximativ 45 de minute până ce preparatul se gratinează căpătând o nuanţă arămie.

Când preparatul este gata, nu poţi rezista tentaţiei de a te linge pe degete deoarece fără îndoială acesta va fi extraordinar de gustos. Poftă bună!

Continue Reading

Retete

Ți se topește în gură… Prăjitura care se prepară rapid și nu necesită coacere

Ți se topește in gură: Prăjitura Cuburi de Lapte – se prepară rapid și nu necesită coacere

Pentru acest desert, aveți nevoie de:

1 pachet foi de pandispan de cacao

1 litru lapte

100 grame amidon (sau faina)

4 linguri de zahar

150 grame ciocolata alba

250 grame unt

150 grame zahar

Glazură

200 grame ciocolata cu lapte
5 linguri cu lapte
3 linguri cu zahar
150 grame unt

Cum se prepară?

CITESTE SI:  Cele mai delicioase cornulete cu gem! Se topesc in gura, atat de bune sunt!

Nu, nu incingeti cuptorul (de data asta nu aveti nevoie de el!). Amidonul (sau faina) se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga o cana de lapte, treptat, ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte se pune la fiert, se pune ciocolata alba rupta in bucati si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se adauga amidonul dizolvat in lapte.

Se tine pe foc amestecand continuu ca sa nu se prinda de oala. O sa fie destul de ingrosata atunci cand dati cu lingura pe fundul oalei si se vede. Se lasa racit la temperatura camerei dupa care se pregateste crema de unt. Acesta se mixeaza bine cu zaharul pana devine o crema.

CITESTE SI:  Acorda atentie acestui semn de pe pasta de dinti. Detalii in articol

Ulterior se adauga in crema de lapte, mixand pana se omogenizeaza bine.

Pentru glazura se pun toate ingredientele (ciocolata rupta bucati, laptele, zaharul si untul) intr-un vas pe baie de aburi. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa se topeasca. Amestecati pana devine crema si apoi lasati sa se raceasca. Cand s-a racit mixati bine ciocolata si trecem la asamblarea prajiturii.

CITESTE SI:  MIERE DE ALBINE CU CĂTINĂ, O REŢETA MIRACULOASĂ PENTRU 45 DE BOLI!

O foaie de pandispan, crema de lapte, glazura de ciocolata si tot asa de 4 ori… la sfarsit se termina cu voie buna si cu-o pofta de-o prajitura absolut delicioasa.

www.kilocalorii.ro

Continue Reading

Retete

Reteta pentru gogosari in otet, fara fierbere si fara conservanti

O salata de muraturi merge excelent langa o friptura buna, fie pe grill, fie la cuptor. Va vom prezenta astazi o reteta delicioasa de gogosari in otet, o reteta care nu necesita nici un fel de conservanti si nici fierbere.

Pentru aceasta reteta, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 kg de gogosari, 400 ml otet de vin 9 grade, 80 grame sare pentru muraturi, 1 legatura de frunze de telina, 400 grame zahar sau mai putin, 1 lingura de boabe de piper, 1 lingura de boabe de musar, 3 bucati de hrean, cativa catei de usturoi, cateva frunze de dafin.

CITESTE SI:  Acorda atentie acestui semn de pe pasta de dinti. Detalii in articol

Mod de preparare: Intai de toate, se spala bine gogosarii si se lasa sa se scurga apa. Se scot cotorul si semintele si se in patru. Se pun intr-un vas incapator.

Separat, fierbeti otetul cu zahar si sare, pana cand obtineti o solutie omogena. Se toarna amestecul obtinut pentru gogosari si se acopera. Asteptati pana a doua zi – intre timp, puteti amesteca din cand in cand pentru ca solutia sa ajunga peste tot.

CITESTE SI:  MIERE DE ALBINE CU CĂTINĂ, O REŢETA MIRACULOASĂ PENTRU 45 DE BOLI!

Peste noapte, gogosarii vor lasa cu siguranta multa zeama. Separati gogosarii de zeama si asezati-i in borcane curate si uscate.

Se aseaza bucatile de gogosari cat mai apropiate intre ele, fara a lasa prea mult spatiu. Adaugati printre bucatile de gogosari bucatile de hrean, cateii de usturoi, foile de dafin si frunzele de telina. La final, presarati boabele de piper si mustar.

CITESTE SI:  Cartofi noi cu unt şi mărar la cuptor – gustoși, ușor de făcut și sănătoși! Trebuie să faci măcar o dată, această rețetă delicioasă:

La final, strecurati zeama ramasa de la gogosari pentru a indeparta impuritatile si turnati-o in borcane, astfel incat sa acopere bucatelele de gogosari.

Se pun si se strang bine capacele si se pastreaza la loc racaros. De retinut: folositi doar otet de vin de 9 grade. Nu diluati otetul. Folositi doar sare mare, pentru muraturi.

Continue Reading

Retete

Cartofi noi cu unt şi mărar la cuptor – gustoși, ușor de făcut și sănătoși! Trebuie să faci măcar o dată, această rețetă delicioasă:

Cartofi noi cu unt şi mărar – gustoși, rapid și ușor de făcut și sănătoși! Fie că îi servești pe post de garnitură sau mâncare de sine stătătoare, trebuie să faci măcar o dată, primăvara, această rețetă delicioasă!

Timpi de preparare

Timp de preparare: 25 min

Timp de gatire: 20 min

CITESTE SI:  ”Vindecare completă! Chiar și în cazul celui mai complicat diagnostic, luați un s’mbure, cu grijă…”. Avocado

Gata in: 45 min

Ingrediente

500 g cartofi noi
70-80 g unt proaspăt
1 legatura mărar
câteva fire de pătrunjel verde, sare, piper

Alege cartofi noi cât mai mici, pune-i 5 minute într‑un castron cu apă călduţă. Curăţă-i. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. Spală-i şi lasă-i la scurs pe un şervet absorbant.

CITESTE SI:  Cartofi noi cu unt şi mărar la cuptor – gustoși, ușor de făcut și sănătoși! Trebuie să faci măcar o dată, această rețetă delicioasă:

Pune-i într-o oală cu apă şi o jumătate de linguriţă de sare. Lasă-i la fiert doar pe jumătate, 15- 20 de minute. Scurge de apa în care au fiert şi răstoarnă-i într‑o tavă pentru copt. Adaugă untul cubuleţe şi presară piper. Amestecă uşor cu o lingură de lemn să se acopere toţi cartofii cu un strat de unt.

CITESTE SI:  Cum sa supravietuiesti unui infarct cand esti singur! Este foarte simplu, dar multi nu stiu…

Pune-i în cuptorul bine încins şi coace-i la foc iute, până se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.

Scoate-i din cuptor şi presară imediat deasupra mărar şi pătrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon şi sos de smântână sau iaurt. POFTA BUNĂ!

Continue Reading

Facebook

Advertisement




Articole recente



Trending