Connect with us

Timp liber

Cum reacționează un papagal căruia nu-i place să i se spună ce să facă

Faceți cunoștință cu un papagal cu personalitate. Papagalul de rasa Cockatoo se numește Pebble și nu îi place să i se spună ce are de făcut, motiv pentru care în astfel de situații își schimbă total atitudinea.

Un astfel de papagal poate trăi până la 100 de ani, iar Pebble a trăit în casele a zece oameni în ultimii 20 de ani.

Se vede că a învățat câte ceva de la fiecare și nu stă niciodată pe gânduri când are lucruri de spus sau nu-i convine ceva.

Într-o filmare, care a ajuns virală pe internet, se poate observa cum stăpânul îi spune lui Pebble să intre în colivie, iar acesta refuză categoric și se enervează și îi adresează niște vorbe nu tocmai prietenoase acestuia.

Habitatul natural al Papagalului din rasa Bare-Eyed Cockatoo este definit de zonele largi ale Australiei și Indoneziei. Micul Corella sau Cacatua Sanguinea este numele științific pe care papagalul Bare-Eyed Cokatoo l-a primit.

Aflați în sălbăticie, papagalii Cockatoo sunt identificați în trei varietăți specifice care trăiesc în pădurile tropicale cu vegetație luxuriantă, pădurile ude cu temperaturi mari, pe câmpiile acoperite de iarbă și în savanele uscate. Din păcate, atunci când se află în habitatul lor natural sunt cunoscuți ca fiind niște distrugători. Ei se poziționează în copaci și rod ramurile mai mici.

Pentru că Papagalii Bare-Eyed Cockatoo se deplasează în general în stoluri formate din mii de papagali, distrugerile pe care le provoacă sunt în de cele mai multe ori semnificative. Sunt păsări care trăiesc noaptea în copaci, iar dimineața pornesc în zbor spre următorul loc în care vor găsi hrana.

În general se hrănesc pe pământ, mâncând semințe, inclusiv culturi de cereale. Există câteva specii de cockatoo care au intrat și s-au integrat perfect în industria animalelor de companie. Astăzi, cele mai multe magazine de animale de companie au la vânzare acești papagali.

Nume: Bare-Eyed Cockatoo

Originea: Australia, Indondezia

Grupa: de dimensiuni mari

Inaltime: 36 – 40 cm

Speranta medie de viata: până la 50 ani

Culoare: alb

Temperament: Un papagal cockatoo plictisit va începe să dezvolte comportamente nedorite cum sunt țipatul și smulgerea penelor, obiceiuri care vor fi greu de îndepărtat.

Dresaj: Dresajul decurge foarte bine într-o cameră în care să nu fie foarte multe elemente care să îi distragă atenția. Un papagal care a fost hrănit de mână încă de când era mic, este mult mai predispus la dresaj.

CITESTE SI:  Mesajul DIASPOREI pentru Gabriela Firea după ce Primăria nu a aprobat mitingul. ”Vă așteptăm pe 10 august în Piața Victoriei”

Caracteristici distinctive: Penele care acoperă urechile și cele poziționate deasupra ochilor sunt de culoare gălbuie. Interiorul penelor de pe coadă și de pe aripi sunt de asemenea acoperite cu o nuanță spălăcită de galben.

Atunci când sunt cumpărați de mici, dacă s-au născut în captivitate sau au fost crescuți de mici în prezența oamenilor, acești papagali sunt ușor de manageriat, de hrănit sau de ținut în casă.

Descriere fizică – taxonomie:

Papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo au un penaj alb și un piept destul de îngust. Zona dintre ochi și cioc, pe partea laterală a capului, precum și baza penelor capului, din zona gâtului și a pieptului sunt în general de culoare roz-portocaliu. Penele care acoperă urechile și cele poziționate deasupra ochilor sunt de culoare gălbuie.

Interiorul penelor de pe coadă și de pe aripi sunt de asemenea acoperite cu o nuanță spălăcită de galben. Ciocul este alungit, foarte încovoiat și ascuțit la vârf. Culoarea ciocului este gri. Ochii îi sunt negri și sunt perfect rotunzi. Caracteristica specifică acestei specii este inelul ochilor, care nu este acoperit de pene.

La o distanță de 1 – 2 cm față de ochi, se poate vedea foarte bine pielea gri a acestor papagali. Sunt niște papagali de dimensiuni mari, papagali care trăiesc și dorm în copaci. Acest lucru a dus la dezvoltarea unor picioare puternice, cu gheare ascuțite și tari.

Lungimea medie a aripilor acestor papagali este de 28 – 33 cm, iar înălțimea lor se situează între 36 – 40 cm. Greutatea papagalilor din rasa Bare-Eyed Cockatoo este între 300 – 430 grame.

Masculii și femelele se aseamănă destul de bine, cu excepția faptului că masculii tind să fie mai mari decât femelele și au ciocul mai mare. De asemenea, masculii au un cap mai mare decât femelele. Păsările tinere se aseamănă excelent cu adulții, deși totuși se pot distinge prin intermediul ciocului lor, care este mai scurt.

Personalitate:

Papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo nu sunt tocmai cei mai frumoși papagali din lume, dar personalitatea lor este cea care îi face cu adevărat să fie apreciați și iubiți. Sunt drăguți, jucăuși și inteligenți, ceea ce i-a făcut să devină tot mai populari printre iubitorii de părăsi.

În sălbăticie, toți papagalii cockatoo trăiesc în stoluri. Unele specii pot să trăiască în grupuri de 8 – 10 păsări, în timp ce alte specii trăiesc în grupuri de mii de păsări. Această nevoie de socializare își lasă amprenta asupra comportamentului papagalului cockatoo. Dacă nu primesc atenția cuvenită și interacțiunea dorită, ei vor deveni foarte repede plictisiți. Un papagal cockatoo plictisit va începe să dezvolte comportamente nedorite cum sunt țipatul și smulgerea penelor, obiceiuri care vor fi greu de îndepărtat.

CITESTE SI:  Afla ce spune luna in care te-ai nascut despre tine

Dacă țineți un singur papagal Bare-Eyed Cockatoo trebuie să știți că acest papagal este unul foarte inteligent, curios, activ și pregătit oricând să se joace și să interacționeze cu un prieten. Dacă vă hotărâți să țineți un singur papagal, atunci trebuie să conștientizați și faptul că acest lucru înseamnă timp și multă atenție din partea dumneavoastră acordată papagalului. În fiecare zi va trebui să petreceți timp alături de el și să îi arătați afecțiune. Este indicat să țineți o pereche de papagali tocmai datorită nevoii lor de socializare.

Nu este obligatoriu să fie însoțit tot de un Bare-Eyed, ci poate să fie o altă pasăre de dimensiuni similare. Principalul motiv pentru care este indicat să țineți o pereche de papagali este acela că nu vor deveni dependenți de stăpâni. Partea negativă a unei perechi de papagali este gălăgia pe care o vor face. Mare parte din joaca lor înseamnă și lungi chemări, sunete care pentru urechea umană pot să fie destul de enervante, fiind foarte înalte.

Îngrijirea este necesară atunci când papagalul este singur, nu în pereche. Trebuie din când în când să îl scărpinați în direcția penelor în zona vârfului capului, a gâtului și în alte zone în care el nu ajunge. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea penelor căzute, care dacă rămân acolo provoacă mâncărimi și disconfort. Aripile ar trebui să le tăiați din când în când pentru a nu le permite să zboare (nu veți risca să îl vedeți cum pleacă pe fereastră).

Ciocul și ghearele treuie de asemenea să fie tăiate dacă nu sunt uzate prin intermediul cățărării sau al altor munci pe care acești papagali le depun. Majoritatea papagalilor nu au nevoie de îmbăiere, pentru că sunt niște păsări foarte curate și care se îngrijesc tot timpul de penele lor. În mod natural produc un fel de praf care le ajută să îți păstreze pielea și penele sănătoase. Totuși, igiena unui papagal cockatoo poate să includă ocazional câte un duș. Trebuie să țineți cont că pH-ul aripilor poate să fie influențat de apa pe care o folosiți, putând să ducă la infecții ale pielii.

Pentru că papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo sunt amenințați cu extincția, împerecherile chiar și acasă ajută la perpetuarea speciei. Nu există reguli cu privire la împerecheri în America, Canada sau Anglia, în timp ce alte țări pot să aibă anumite reguli, motiv pentru care ar trebui să luați legătura cu autoritățile din țara în care sunteți. Cel mai bun mediu înconjurător pentru împerechere este cel asigurat de un aviar.

CITESTE SI:  Au RAS de ei pentru ca erau Romani, dar cand au inceput sa Danseze, juratii italieni au ramas cu GURA Cascata. Cel mai SENZUAL dans pe care l-ai vazut vreodata!

Plasați cutia pentru cuib într-un trunchi de copac, cât mai înalt cu putință, iar la baza acestei cutii puneți un strat de 10 cm de rumeguș. Femela cockatoo va depune între 2 și 3 ouă. Perioada de clocire a ouălor este de 25 – 30 zile. Puii sunt fără pene și orbi atunci când ies din ouă. Nu deschid ochii decât după câteva săptămâni. Au nevoie de aproape 3 luni pentru a avea pene, timp în care vor rămâne în cuib. Chiar și după ce vor începe să zboare, vor mai avea nevoie de ajutor timp de două sau trei săptămâni.

Papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo sunt niște păsări foarte inteligente, dar nu sunt foarte mari vorbitori. Abilitatea lor de a repeta unele cuvinte și sunete poate să fie îmbunătățită prin antrenamente repetate, dar nu vorbirea este punctul forte al papagalului Cockatoo, ci abilitatea lor incredibilă de a realiza comenzi complexe. Astfel, pot să fie învățați să danseze, să se cațere și să se scuture.

Papagalii Bare-Eyed Cockatoo sunt capabili să se folosească de unelte pentru a-și duce la îndeplinire anumite sarcini. Le place chiar și să se dea cu rolele. Sunt foarte inventivi și dacă nu au la dispoziție niște jucării, atunci își vor crea ei unele. Cele mai folosite obiecte vor fi farfuriile pentru mâncare. Capacitatea de a dresa un papagal cockatoo depinde în primul rând de încredere și de consistență.

Dresajul decurge foarte bine într-o cameră în care să nu fie foarte multe elemente care să îi distragă atenția. Un papagal care a fost hrănit de mână încă de când era mic, este mult mai predispus la dresaj. Prima etapă a dresajului este chiar scoaterea lui din cușcă, ceea ce înseamnă că el nu trebuie să fie speriat când cineva deschide cușca. Trebuie să se obișnuiască cu vocea și cu prezența dumneavoastră. Urmează dresajul pentru a veni pe mână și pentru a se lăsa purtat prin casă. În tot acest timp trebuie să îi oferiți bunătăți pentru ca și recompense.

Sursa: radiosimplu.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Timp liber

O secretara cu tupeu are mari pretentii!

Secretara deschide cu piciorul uşa directorului: – Din această clipă, salariul meu va fi de 3 000 € şi voi avea 4 zile de odihnă! Directorul: – Cine ţi-a zis asta, draga mea? Secretara: -Ginecologul şi avocatul!∙∙..

Un şef ajunge la birou dimineaţa cu fermoarul de la pantaloni desfăcut. Secretara, neştiind cum să-l pună în temă direct, îl abordează: – Şefule, azi dimineaţă, când ai plecat de acasă, ai închis uşa de la garaj?

CITESTE SI:  Ea începe să cânte o melodie consacrată – însă când vine rândul fetiţei… te trec fiorii

Fraza nu a avut darul să-l lumineze aşa că tipul a intrat în birou un pic nedumerit. Se aşează la birou, începe treaba şi-şi vede prohabul desfăcut. În momentul respectiv are o revelaţie referitor la spusele secretarei aşa că se gândeşte să o necăjească un pic.

O cheamă în birou să-i aducă o cafea şi o întreabă: – Când ai văzut uşa de la garaj deschisă mi-ai văzut şi Jaguarul? Secretara, zâmbind un moment răspunde: – Nu, şefule. Tot ce am văzut era un Mini cu două cauciucuri desumflate.

CITESTE SI:  Adio saracie si probleme! Aceste 8 zodii chiar se vor imbogati

Trei secretare stau de vorbă despre directorul lor şi despre poznele pe care i le-au făcut. – Eu, spune prima, i-am ascuns darea de seamă pe care trebuia să o ducă la Fisc şi a luat o amendă usturătoare. – Eu am găsit în sertarul lui nişte prezervative şi le-am găurit cu acul, povesteşte a doua. A treia nu spune nimic, se ridică şi cade leşinată.

CITESTE SI:  O fetiţă blondă păşeşte pe scenă și cântă Yodeling

Directorul, care era destul de în vârstă, află că secretara lui personală, cu care trăia, mai trăieşte şi cu un inginer dintr-o secţie. Aşa că o tăie de pe tabelul de prime. Secretara nu luă primă o lună, două, trei… Într-o bună zi, îşi luă inima în dinţi şi întrebă: Domnule director, pe mine de ce m-aţi tăiat de pe tabelul de prime? Am auzit, zise directorul, că eşti pe alt tabel…

Continue Reading

Timp liber

Un tanar muncitor din brasov a reusit sa construiasca o casa din baloti care este rezistenta la cutremure si incendii iar casa costa doar 1.000 de euro

Proiectul apartine lui Bogdan Muresan, un arhitect din Brasov, iar la baza constructiei locuintei stau balotii de paie. Fundatia se construieste din pietre de rau peste care se toarna o placa de beton. In acea placa se introduc suportii pentru balotii de paie, iar peste toata structura se monteaza acoperisul, care este facut din lemn.

CITESTE SI:  Afla ce spune luna in care te-ai nascut despre tine

Balotii, care reprezinta peretii casei au o latime de jumatate de metru. La final totul se tencuieste si se vopseste cu var. O casa din baloti de paie care costa 1.000 de euro are o suprafata de 75 de metri patrati.

onstructia unei astfel de case in regim propriu dureaza intre doua si cinci saptamani. Contrar a ceea ce ar putea crede multa lume, casele din baloti de paie au o multime de avantaje:

CITESTE SI:  Au RAS de ei pentru ca erau Romani, dar cand au inceput sa Danseze, juratii italieni au ramas cu GURA Cascata. Cel mai SENZUAL dans pe care l-ai vazut vreodata!

– rezista foarte bine la cutremure, deoarece sunt foarte elastice;

– sunt foarte eficiente energetic. Vara sunt racoroase iar iarna sunt calduroase;

– aceste case nu ard si rezista bine si la umezeala, o inflitratie de 19% apa in interiorul „zidurilor” nu pune probleme.

Aceasta metoda de constructie a caselor nu este noua si a fost adoptata la scara larga de americani, norvegieni si germani.

CITESTE SI:  Brad Pitt construiește 109 locuinţe moderne pentru persoanele nevoiaşe

sursa: www.stirilekanald.ro

Continue Reading

Timp liber

Adio saracie si probleme! Aceste 8 zodii chiar se vor imbogati

In urmatoarele luni 8 zodii vor avea un succes colosal de mare din care vor reusi sa se imbogateasca ajungand sa urce la alt nivel social mult mai ridicat

Vor avea multe bucurii in familie, multe momente de neuitat alaturi de prieteni si rude, dar si momente in care vor fi singuri, intr-o vacanta si se vor relaxa doar ei. Pe departe, cea mai mare bucurie pe care o vor avea sunt copii, pe care ii vor creste amandoi intr-o armonie continua. O sa vada cu ochii lor cum cresc copii mari, sanatosi si foarte inteligenti, acest fapt datorandu-se atentiei foarte ridicate pe care le-o ofera copiilor.

CITESTE SI:  Brad Pitt construiește 109 locuinţe moderne pentru persoanele nevoiaşe

Datoriile nu vor mai fi o mare problema, iar cheltuielile nu se vor mai simte atat de tare. Toata lumea vrea sa apuce pe un drum bun in viata, un drum pe care banii, dragostea si fericirea sa nu le lipseasca din viata lor, insa nu toata lumea apuca pe acel drum. Unii se straduiesc din rasputeri sa apuce pe acel drum, incercand sa-l caute incontinuu. Extraordinar este faptul ca aceste 8 zodii sunt foarte aproape de acel drum, chiar „la doi pasi” de el. Unii au noroc chior la bani, de altii pare ca nu se lipeste nimic si pace! Astrologii au constatat ca exista zodii care au o predispozitie catre imbogatire. Mai exact zodii care au dat cei mai avuti oameni ai Planetei.

CITESTE SI:  O fetiţă blondă păşeşte pe scenă și cântă Yodeling

Viata le-a pregatit aceasta surpriza datorita astrelor care influenteaza succesul lor: VARSATOR, FECIOARA, TAUR, RAC, BERBEC, SAGETATOR, BALANTA, SCORPION. Aceste zodii se vor imbogati foarte curand, chiar luna aceasta si vor trai o viata asa cum nici macar nu isi imaginau! Vor trai intr-o bogatie continua si vor uita ce este aceea nevoia de bani, deoarece vor avea extrem de multi bani care le va schimba viata!

CITESTE SI:  Afla ce spune luna in care te-ai nascut despre tine
Continue Reading

Timp liber

Afla misterul celor doua oceane se întâlnesc dar nu se amesteca

Știai misterul celor doua oceane se întâlnesc dar nu se amesteca:

Credeai ca le-ai vazut pe toate? Iata locul in care doua oceane se intalnesc si nu se amesteca! Linia de jonctiune a celor doi colosi este formata dintr-o spuma, care delimiteaza o apa albastra si limpede de una destul de inchisa la culoare. Cele doua oceane se intersecteaza in mijlocul Golfului Alaska, dar nu par a se amesteca. De ce? Pentru ca exista o diferenta foarte mare de sare.

CITESTE SI:  Acest student mergea 30 de km prin întuneric pentru a ajunge la muncă. Când şeful său află adevărul, izbucneşte în lacrimi

Apa cea mai deschisa la culoare este rezultata din topirea ghetarilor, fiind proaspata si saraca in saruri, in timp ce al doilea ocean are o cantitate foarte mare de sare.

De aceea, cele doua oceane au densitati diferite, fapt care face aproape imposibila amestecarea acestora.

Două oceane, Pacific și Artic, se întâlnesc în Golful Alaska, dar niciodată nu se amestecă. Cele două oceane, cu apă de Descoperirea a fost făcută de un fotograf, iar de atunci mii de turiști vizitează Golful Alaska pentru a vedea în realitate delimitarea naturală a celor două oceane.

CITESTE SI:  Brad Pitt construiește 109 locuinţe moderne pentru persoanele nevoiaşe

Mulți nu înțeleg cum e posibil ca două oceane să nu se amestece și să aibă o delimitare atât de clară. Specialiștii au și un răspuns.

Oamenii de știință spun că apa deschisă la culoare, Oceanul Artic, provine din topirea ghețarilor și este saracă în săruri.

La polul opus de află Oceanul Pacific, cu apă foarte sărată. Specialiștii spun că cele două mase de apă au densități diferite și acesta este motivul pentru care nu se amestecă.

CITESTE SI:  Aici trăia bunicul Victor. Fără curent electric, fără geamuri… Mai mulți motocicliști i-au aflat povestea și i-au construit o casă. Cum arată acum noua locuință:

Aceasta stiinta a fost creata de Dumnezeu si cu siguranta exista o explicatie. Insa avem multe lucruri care ne uimesc.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Articole recenteTrending