Connect with us

Timp liber

Eleva din Galaţi care a fost selectată în grupul celor mai inteligenţi oameni de pe planetă

O elevă în vârstă de 13 ani din Galaţi a fost selectată, anul trecut, în clubul select a celor mai inteligenţi oameni de pe planetă, cu un coeficient de inteligenţă de peste 130.

Bianca Mayer Roşca (13 ani) este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi şi a câştigat până acum olimpiadele judeţene de Matematică şi Lingvistică, obţinând şi o medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică.

A intrat de anul trecut în clubul select al membrilor Mensa, cei mai inteligenţi oameni de pe planetă, cu un coeficient de inteligenţă de peste 130.

Bianca Mayer Roşca, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, este pasionată de când se ştie de Matematică.

În clasa a VI-a puncta deja la prima competiţie naţională la care participa, obţinând medalia de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică. Recunoaşte râzând că se descurcă mult mai bine la Algebră, decât la Geometrie.

Este îndrăgostită şi de Lingvistică, o materie unde se regăseşte prin pasiunea pentru limbile unor popoare dispărute de multă vreme.

”Mi-a plăcut de prima dată Lingvistica, pentru că trebuie să faci tot soiul de conexiuni şi într-un fel îmi pune inteligenţa la încercare. Sunt, spre exemplu, limbi vorbite de doar 1.000 de oameni”, ne explică Bianca.

A câştigat Olimpiada Judeţeană de Lingvistică, iar la naţională s-a ales, deocamdată, doar cu experienţa. Îi place la fel de mult şi Germana, obţinând locul doi la olimpiada judeţeană la această materie în 2016.

CITESTE SI:  Gemenele adorabile imită fiecare mișcare din desenele preferate

Îşi doreşte ca la ore să existe o mai mare interacţiune între elevi şi profesori, pe ideea că astfel tinerii ar înţelege mult mai bine materiile care li se predau, iar unele dintre ele ar ajunge să le şi placă în timp.

Tânăra îşi doreşte ca pe viitor să se axeze pe o profesie care să îi dea ocazia să călătorească, lucru pe care îl va face cu ocazia studiilor superioare, pe care intenţionează să le realizeze în străinătate, probabil în SUA şi Marea Britanie.

A promovat examenul Cambridge, recunoscut de şcoli, universităţi şi angajatori din sectorul public şi privat din toate ţările vorbitoare de limba engleză.

Succesul obţinut în urma susţinerii unui examen Cambridge English îi oferă Biancăi un certificat recunoscut internaţional, ce demonstrează nivelul său de limba engleză, dar o scuteşte şi de testul de profil la susţinerea examenului de Capacitate.

Acceptată de la gimnaziu într-un proiect educaţional destinat liceenilor

Olimpica a luat parte în acest an la GalMUN, un proiect unic la nivel naţional, care formează tinerii pe mai multe zone, pornind de la comunicare, lucru în echipă şi până până la acţiuni în condiţii de stres.

Decizia organizatorilor de a accepta o elevă de gimnaziu spune multe despre capacităţile Biancăi, ţinând cont că până acum au fost acceptaţi doar tineri de la liceu.

CITESTE SI:  Nepoata îi cântă o melodie de suflet bunicii sale care suferă de demenţă. Doar urmăriţi reacţia bătrânei

GalMUN are şase comitete, printre care se numără Ȋnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Drepturile Omului şi Consiliul Economic şi Financiar (ECOSOC). Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi organizează anual conferinţa educaţională “Galaţi Model United Nations” – GalMUN, o simulare academică a comitetelor Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a unor instituţii ce ţin de domeniul Dreptului Internaţional, precum Uniunea Europeană sau NATO.

Conferinţa GalMUN este deschisă exclusiv elevilor de liceu şi se desfăşoară doar în limba engleză. Ea include şase comitete, printre care ICJ (Ȋnalta Curte de Casaţie şi Justiţie), HRC (Drepturile Omului) şi ECOSOC (Consiliul Economic şi Financiar). Organizată anual în luna aprilie, GalMUN adună sute de participanţi.

Fiecare participant joacă rolul unui diplomat al unei ţări şi susţine poziţia ţării reprezentate în conformitate cu problemele internaţionale dezbătute. Delegaţii au obligaţia de a respecta o structură bine definită, de la reguli de adresare şi proceduri pentru dezbatere, până la o ţinută formală şi un comportament exemplar.

Admiterea în Mensa, o joacă

GalMUN ajută practic elevii să înveţe cum să se informeze, să discute într-un mediu formal despre probleme majore ale omenirii, să relaţioneze bazându-se pe poziţia ţării în detrimentul părerii personale şi să reuşească să fie convingători şi în momente de stres extrem.

CITESTE SI:  Trei Mamici ne demonstreaza cum se danseaza Senzual cel mai popular dans al momentului KIZOMBA.

Conceptul de MUN este ȋntâlnit pretutindeni în lume, conferinţe de acest tip fiind organizate la Galaţi, Bacǎu, Bucureşti, Iaşi si Botoşani. Bianca şi-a ales în acest an comitetul care se ocupă cu probleme economice şi sociale, reprezentând în această simulare Japonia, despre care a vorbit vizavi de problema multinaţionalelor.

La 12 ani, olimpica din Galaţi era admisă în Mensa, o organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligenţă folosite de organizaţie. A fost fondată în 1946 de Roland Berrill, un avocat australian, şi Lancelot Ware, un om de ştiinţă britanic.

Scopul a fost de creare a unei organizaţii apolitice a oamenilor inteligenţi, fără să se facă diferenţieri sociale, rasiale, religioase sau de altă natură. Mensa numără în prezent peste 100.000 de membri, grupaţi în 50 de organizaţii naţionale.

”Citisem despre Mensa şi ştiam că nu este neaparat o organizaţie formată din oameni foarte inteligenţi, ci mai degrabă care au capacitatea să vadă anumite lucruri, iar asta mi s-a părut foarte interesant.

Mie nu mi s-a părut prea grea testarea”, ne povesteşte Bianca ce crede despre organizaţia formată din oamenii cu cel mai mare IQ de pe planetă. Adolescenta crede că inteligenţa este importantă, dar esenţiale sunt şi alte abilităţi pe care orice persoană ar trebui să şi le dezvolte.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Timp liber

Un tanar muncitor din brasov a reusit sa construiasca o casa din baloti care este rezistenta la cutremure si incendii iar casa costa doar 1.000 de euro

Proiectul apartine lui Bogdan Muresan, un arhitect din Brasov, iar la baza constructiei locuintei stau balotii de paie. Fundatia se construieste din pietre de rau peste care se toarna o placa de beton. In acea placa se introduc suportii pentru balotii de paie, iar peste toata structura se monteaza acoperisul, care este facut din lemn.

CITESTE SI:  Parintii au adus acasa fetita nou-nascuta, insa cainele a topit inimile tuturor prin reactia sa

Balotii, care reprezinta peretii casei au o latime de jumatate de metru. La final totul se tencuieste si se vopseste cu var. O casa din baloti de paie care costa 1.000 de euro are o suprafata de 75 de metri patrati.

onstructia unei astfel de case in regim propriu dureaza intre doua si cinci saptamani. Contrar a ceea ce ar putea crede multa lume, casele din baloti de paie au o multime de avantaje:

CITESTE SI:  Timp de doi ani de zile au trăit într-un cort minuscul, împreună cu cei trei copii. Acum se pot lăuda cu cea mai frumoasă casă din chirpici! Da, se poate trăi simplu și frumos! Interiorul locuinței este absolut spectaculos! Uite cum arată:

– rezista foarte bine la cutremure, deoarece sunt foarte elastice;

– sunt foarte eficiente energetic. Vara sunt racoroase iar iarna sunt calduroase;

– aceste case nu ard si rezista bine si la umezeala, o inflitratie de 19% apa in interiorul „zidurilor” nu pune probleme.

Aceasta metoda de constructie a caselor nu este noua si a fost adoptata la scara larga de americani, norvegieni si germani.

CITESTE SI:  Trei Mamici ne demonstreaza cum se danseaza Senzual cel mai popular dans al momentului KIZOMBA.

sursa: www.stirilekanald.ro

Continue Reading

Timp liber

Adio saracie si probleme! Aceste 8 zodii chiar se vor imbogati

In urmatoarele luni 8 zodii vor avea un succes colosal de mare din care vor reusi sa se imbogateasca ajungand sa urce la alt nivel social mult mai ridicat

Vor avea multe bucurii in familie, multe momente de neuitat alaturi de prieteni si rude, dar si momente in care vor fi singuri, intr-o vacanta si se vor relaxa doar ei. Pe departe, cea mai mare bucurie pe care o vor avea sunt copii, pe care ii vor creste amandoi intr-o armonie continua. O sa vada cu ochii lor cum cresc copii mari, sanatosi si foarte inteligenti, acest fapt datorandu-se atentiei foarte ridicate pe care le-o ofera copiilor.

CITESTE SI:  Îngerul de pe autostradă. Românul care a devenit erou după ce a salvat o fetiță le autostradă

Datoriile nu vor mai fi o mare problema, iar cheltuielile nu se vor mai simte atat de tare. Toata lumea vrea sa apuce pe un drum bun in viata, un drum pe care banii, dragostea si fericirea sa nu le lipseasca din viata lor, insa nu toata lumea apuca pe acel drum. Unii se straduiesc din rasputeri sa apuce pe acel drum, incercand sa-l caute incontinuu. Extraordinar este faptul ca aceste 8 zodii sunt foarte aproape de acel drum, chiar „la doi pasi” de el. Unii au noroc chior la bani, de altii pare ca nu se lipeste nimic si pace! Astrologii au constatat ca exista zodii care au o predispozitie catre imbogatire. Mai exact zodii care au dat cei mai avuti oameni ai Planetei.

CITESTE SI:  V-o aduceti aminte pe cea mai SIMPATICA fetita ! Uita-te ce poate sa spuna si ai sa razi incontinuu ! VIDEO

Viata le-a pregatit aceasta surpriza datorita astrelor care influenteaza succesul lor: VARSATOR, FECIOARA, TAUR, RAC, BERBEC, SAGETATOR, BALANTA, SCORPION. Aceste zodii se vor imbogati foarte curand, chiar luna aceasta si vor trai o viata asa cum nici macar nu isi imaginau! Vor trai intr-o bogatie continua si vor uita ce este aceea nevoia de bani, deoarece vor avea extrem de multi bani care le va schimba viata!

CITESTE SI:  Cea mai aprinsa discutie dintre Bunica și Nepotica ei a cucerit tot internetul ! Vreau inghetata !
Continue Reading

Timp liber

Afla misterul celor doua oceane se întâlnesc dar nu se amesteca

Știai misterul celor doua oceane se întâlnesc dar nu se amesteca:

Credeai ca le-ai vazut pe toate? Iata locul in care doua oceane se intalnesc si nu se amesteca! Linia de jonctiune a celor doi colosi este formata dintr-o spuma, care delimiteaza o apa albastra si limpede de una destul de inchisa la culoare. Cele doua oceane se intersecteaza in mijlocul Golfului Alaska, dar nu par a se amesteca. De ce? Pentru ca exista o diferenta foarte mare de sare.

CITESTE SI:  Timp de doi ani de zile au trăit într-un cort minuscul, împreună cu cei trei copii. Acum se pot lăuda cu cea mai frumoasă casă din chirpici! Da, se poate trăi simplu și frumos! Interiorul locuinței este absolut spectaculos! Uite cum arată:

Apa cea mai deschisa la culoare este rezultata din topirea ghetarilor, fiind proaspata si saraca in saruri, in timp ce al doilea ocean are o cantitate foarte mare de sare.

De aceea, cele doua oceane au densitati diferite, fapt care face aproape imposibila amestecarea acestora.

Două oceane, Pacific și Artic, se întâlnesc în Golful Alaska, dar niciodată nu se amestecă. Cele două oceane, cu apă de Descoperirea a fost făcută de un fotograf, iar de atunci mii de turiști vizitează Golful Alaska pentru a vedea în realitate delimitarea naturală a celor două oceane.

CITESTE SI:  Trei Mamici ne demonstreaza cum se danseaza Senzual cel mai popular dans al momentului KIZOMBA.

Mulți nu înțeleg cum e posibil ca două oceane să nu se amestece și să aibă o delimitare atât de clară. Specialiștii au și un răspuns.

Oamenii de știință spun că apa deschisă la culoare, Oceanul Artic, provine din topirea ghețarilor și este saracă în săruri.

La polul opus de află Oceanul Pacific, cu apă foarte sărată. Specialiștii spun că cele două mase de apă au densități diferite și acesta este motivul pentru care nu se amestecă.

CITESTE SI:  V-o aduceti aminte pe cea mai SIMPATICA fetita ! Uita-te ce poate sa spuna si ai sa razi incontinuu ! VIDEO

Aceasta stiinta a fost creata de Dumnezeu si cu siguranta exista o explicatie. Insa avem multe lucruri care ne uimesc.

Continue Reading

Timp liber

Are doar 7 ani dar deja se antreneaza sa devina pilot de avion Boieng de 62 de tone. El este copilul extraordinar al aviatiei Romane

Joshua este un băiat fascinat de zbor care, la vârsta de 7 ani, se pregătește să devină pilot! Știe ce vrea și muncește ca să-și vadă visul cu ochii. Îl cunoaștem într-un reportaj realizat la școala de aviație.

Câți dintre noi nu am cântat „Avion cu motor/ Ia-mă și pe mine-n zbor!” Pentru mulți, a rămas un vis! Însă pentru Joshua, un băiat de 7 ani, este o realitate. Copilul vrea să devină pilot și se antrenează serios.

CITESTE SI:  Îngerul de pe autostradă. Românul care a devenit erou după ce a salvat o fetiță le autostradă

Merge la școala de aviație. Petrece mult timp cu… capul în nori, dar a rămas cu picioarele pe Pământ. Știe ce vrea și muncește ca să-și vadă visul cu ochii!

Joshua are 7 ani și, la manşa unui BOEING 737 de 62.000 kg, a decolat de pe aeroportul aflat lângă plaja însorită sau…de lângă munții înzăpeziți.

CITESTE SI:  Nepoata îi cântă o melodie de suflet bunicii sale care suferă de demenţă. Doar urmăriţi reacţia bătrânei

Cel mai mult îi place aterizarea și a simțit din plin adrenalina când, în urma coliziunii cu un stol de păsări, a cedat motorul sau când s-a trezit în mijlocul furtunii.

A trăit toate aceste experiențe în deplină siguranță, într-un simulator de zbor.

Joshua: Visul meu este să zbor și să pilotez un avion real.

CITESTE SI:  Trei Mamici ne demonstreaza cum se danseaza Senzual cel mai popular dans al momentului KIZOMBA.

Andrei Dobai, instructor: Am început de la basic cu el și acum deja face lucruri complexe, știe să lucreze cu MCP, îl pot lăsa singur în cockpit și aduce avionul la sol.

-Înainte, să verificăm lista!

-Raport de cabină.

-Primit.

-Verificat.

– Flapsuri?

– Verificat.

sursa: www. digi24.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Articole recenteTrending