Gogoși cu smântână – de fiecare dată când le prepar îmi aduc aminte de copilărie și de cum ne răsfăța bunica

Gogoși cu smântână – De fiecare dată când le prepar îmi aduc aminte cu drag de copilărie și de cum ne răsfăța bunica cu ele…

Iată mai jos cum se prepară… Ai nevoie de: 500 g făină / o cană de smântână / sare / drojdie cât o nuca / 4 ouă / 1 cană ulei / 200 g zahăr / esenţe după gust.

Cum se prepară? Se prepară astfel… Se cerne făină şi se lasă într-un castron adânc.

Se freacă , spumă ouăle întregi cu zahărul , se adaugă smântână , sare şi drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr până când devine fluidă.

Acest amestec se pune peste făină , se frământă un sfert de ora un aluat potrivit, adăugând treptat uleiul şi aromele.

Se lasă aluatul să crească o ora la cald. Se întinde o foaie din aluat şi se taie diferite forme geometrice , care se vor rumeni în ulei încins pe ambele părţi.

Se scot pe un platou în care am pus hârtie absorbantă şi se pudrează cu zahăr. Să le savurați cu drag!

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Avrram Florea

Fondator la avramflorea.ro din anul 2016, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din Romania.

Urmareste-ma!

Urmareste-ma pe retelele de socializare

Cele mai populare articole!