La ce ora trebuie sa dormi daca te trezesti la ora 7 dimineata

Ti s-a intamplat sa mergi la culcare foarte devreme, insa a doua zi sa te trezesti mai obosit/a ca oricand?

Ei bine, nu doar tu treci prin chinul asta. Nu te gandi ca mai multe ore de somn te vor ajuta sa faci performante la job a doua zi. Se pare ca lucrurile sunt mai complicate decat ne asteptam.

Specialistii au descoperit ca odihna nu apare in functie de orele de somn, ci mai degraba in functie de ciclul de somn in care te afli.

Ciclul de somn este reprezentat de 5 faze: 1. somn de tranzitie 2. somn usor, 3. somn adanc, 4. somn intens si REM (stagiul de vis).

Oamenii trec de la un somn usor (etapa 1) la un somn intens (etapa 4) si apoi la somn de tip REM, atunci cand suntem in lumea viselor.

Studiile au aratat ca daca suntem treziti brusc, la jumatatea unui ciclu, vom fi iritati dimineata.

La ce ora trebuie sa te bagi la somn

Specialistii au incercat sa calculeze momentul ideal la care o persoana trebuie sa se culce, pentru o dimineata productiva,  in functie de ora la care trebuie sa se trezeasca.

Daca trebuie sa te trezesti la ora 07:00 dimineata, trebuie sa te bagi la somn la una din aceste ore:

  • 21:46
  • 23:16
  • 00:46
  • 02:16

Daca trebuie sa te trezesti la ora 06:00 dimineata, trebuie sa mergi la somn fie la 20:46, 22:16, 23:46 ori 01:16.

Pentru a te ridica din pat la ora 08:00, atunci ora de culcare trebuie sa fie 22:46, 00:16, 01:46 sau 03:16.

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Avrram Florea

Fondator la avramflorea.ro din anul 2016, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din Romania.

Urmareste-ma!

Urmareste-ma pe retelele de socializare