A murit Emma Neagu, concurenta de la Românii au Talent! Micuța gimnastă avea 15 ani

A murit Emma Neagu! Din păcate, concurenta de la Românii au Talent s-a stins astăzi din viață. Gimnasta avea doar 15 ani și se lupta cu viața din cauza protezei pe care o purta constant.

Aceasta a fost o adevărată lecție de viață pentru public și pentru jurații care au văzut-o în cadrul show-ului Românii au Talent executând un număr de excepție. Tânăra a fost diagnosticată în anul 2017 cu cancer osos.  „Emma nu şi-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia».

Emma Neagu, concurenta de la Românii au Talent a murit!

Tristul anunț a fost făcut de numeroase fundații caritabile din Canada, loc în care Emma s-a născut și unde a devenit o adevărată susținere pentru copiii care sufereau de aceeași boală cumplită. Aceasta își dorea să fie în amintirea tuturor pentru faptul că putea merge în mâini. În ciuda cancerului, Emma Neagu reușea să facă mișcări extrem de complexe.

“Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final“, se arată într-un text al familiei privind detalii legate de înmormântare.

“Am plâns împreună de nenumărate ori”

Emma a fost antrenată de către Nadia Comăneci și și-a depășit condiția prin speranța cu care trăia din prima clipă de la aflarea veștii. Tânăra a devenit cunoscută odată cu participarea la Românii au Talent. „Am plâns împreună de nenumărate ori.

Când i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze, pentru că i-au spus că dacă îşi va salva piciorul va fi doar pentru partea estetică, va avea un metal în picior şi va termina cu gimnastica şi cu dansul, dar dacă îşi va amputa piciorul, cu multă muncă şi determinare, va putea să facă ce făcea şi înainte.

Am avut multe divergenţe. «Tu ai înnebunit? Să-i laşi să-ţi taie piciorul când poate fi salvat?»“, a povestit mama fetei în ediţia din 8 februarie 2019 a emisiunii „Românii au talent“.