Acest truc simplu de matematică va ghici vârsta ta! Chiar funcționează! Surprinzător, nu-i așa?

Trucul de mai jos promite sa ne ghiceasca numarul pe care il alegem, dar si varsta exacta. Ce este de facut: urmeaza instructiunile de mai jos cu atentie si pregateste-te sa fii uimita!

Tom Dunbar, un bărbat pasionat de testele de personalitate şi de matematică, a realizat un test inedit prin care poate ghici vârsta oricui, scrie renașterea.ro. Testul a ajuns acum viral pe Internet, și toată lumea verifică dacă chiar este real. Dar vă spunem noi, chiar funcționează!

Cand vedem sau intalnim ceva ce nu putem explica (chiar si un truc de matematica), devenim extrem de încântați și curioși. Trucul de mai jos promite sa ne ghiceasca numarul pe care il alegem, dar si varsta exacta, scrie kudika.ro.

Pentru început, asigură-te că ai la îndemână o foaie și un creion. Însă pentru acest truc magic poți chiar să te foosești de un calculator. Îl poți folosi cu încredere chiar și pe cel pe care îl ai instalat, cu siguranță, pe telefonul mobil.

Atenție, testul începe acum:

1. Alege o cifra de la 1 la 9 (cifra = a);
1 2 3 4 5 6 7 8 9

2. Inmultește cifra pe care ai ales-o cu 2
a x 2

3. Adaugă 5 la rezultatul tău
(a x 2) + 5

4. Înmulțește rezultatul cu 50
( (a x 2) + 5) x 50

5. Dacă ți-ai sărbatorit deja ziua de naștere anul acesta, adaugă 1767. Dacă încă nu ai sărbătorit-o adaugă 1766.

6. Scade anul nașterii tale din rezultat.

7. Ar trebui să obții un număr din trei cifre. Prima cifră e cifra pe care ai ales-o la începutul testului, iar următoarele două cifre reprezintă vârsta ta.

Surprinzător, nu-i aşa?