Ai mare GRIJĂ! Cinci semne care îţi spun că faci accident vascular cerebral. Aceste simptome ar trebui să te trimită la spital

0
Publicitate

Potrivit neurologului Nicolae Bogdan, din Sălaj, accidentul vascular apare fie atunci când un vas de sânge se rupe şi apare hemoragia, având de-a face cu un accident vascular hemoragic, fie când un vas de sânge de la nivelul creierului se înfundă, producându-se infarctul cerebral sau accidentul vascular ischemic.

Medicul spune că aceste evenimente produse la nivelul creierului sunt traduse de organism prin mai multe simptome, care trebuie să-l trimită la cel mai apropiat spital pe cel ce le manifestă.

Semnele care îţi spun că faci accident vascular cerebral:

Publicitate

1. Pacientul observă că îi slăbeşte forţa în unul dintre membre

2. Poate avea furnicături sau amorţeli în membrul în care forţa i s-a diminuat

Acum se mai citește și:  Cei care controlează LUMEA ne ascund asta. Fructul care tratează cancerul. Este mai puternic de 1000 de ori decât chimioterpia

3. Pacientul poate prezenta tulburări de vorbire, concretizate în special prin dificultăţi în articularea cuvintelor

4.Se poate observa, în principiu de către cei din jur, o asimetrie facială. Dr. Bogdan spune că este vorba despre o asimetrie evidentă, instalată brusc, care nu poate fi confundată cu asimetria uşoară pe care o avem cu toţii la nivel feţei. Această asimetrie specifică accidentelor vasculare cerebrale afectează mai mult partea inferioară a feţei, cel mai frecvent semn fiind căderea colţului gurii.

5. Cefalee (durere de cap), ce apare doar în accidentul vascular hemoragic, cel ischemic fiind fără durere. Potrivit neurologului, durerea are intensităţi variabile, de la durere de intensitate variabilă până la durere atroce.

Acum se mai citește și:  A aflat că are CANCER în fază TERMINALĂ, dar nu s-a dat bătut și s-a VINDECAT singur. Medicii au fost ȘOCAȚI când au aflat ce a CONSUMAT. REȚETA bărbatului a REVOLUȚIONAT medicina

La oricare dintre aceste simptome, pacientul trebuie să se prezinte cât mai repede la cea mai apropiată Unitate de Primire a Urgenţelor. „Timpul este esenţial. Din momentul în care a început atacul, în maximum două – trei ore pacientul trebuie să fie văzut de un neurolog.

Este bine ca, în cazul în care prezintă astfel de msiptome, să nu mai piardă timpul mergând pe la medicul de familie, ci să se ducă direct la Urgenţe. Să meargă chiar dacă nu sunt siguri de simptomele lor. În cazul accidentelor vasculare este mult mai de dorit o supradiagnosticare, decât lipsa unui astfel de diagnostic”, spune Nicolae Bogdan.

Acum se mai citește și:  Fiti atenti! Daca se formeaza spuma in timp ce carnea fierbe...

Neurologul spune că, de intervalul de tim scurs de la debutul accidentului până la începerea tratamentului depind nu numai şansele de supravieţuire, dar şi gradul de recuperare ulterioară. „În momentul în care un vas de sânge se înfundă, o parte din neuroni sunt complet lipsiţi de sânge şi mor. Cei din jurul lor sunt doar inhibaţi funcţional. Dacă bolnavul întârzie foarte mult, tot mai mulţi dintre neuronii inhibaţi intră în categoria neuronilor morţi”, explică el.

sursa: adevarul.ro

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

5 țigani au primit o bătaie SORĂ CU MOARTEA la ROMA de la un japonez campion la Ju Jitzu. Voiau sa-l jefuiascăTine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com