Are 90 de ani și transformă casele din satul său în adevărate galerii de artă. Deși uneori îi este greu, niciodată nu renunță! Acum locul pare desprins din povești!

Se spune că vârsta este doar un număr, iar Anežka Kašpárková, o femeie din satul Louka, Cehia, este exemplul perfect. La vârsta de 87 de ani, îşi petrece cea mai mare parte a timpului liber făcând ceea ce îi place cel mai mult – pictând casele vecinilor cu motive tradiţionale.

In ciuda varstei inaintate, Anežka (Agnes) Kašpárková si-a propus sa transforme localitatea intr-un loc magic, de poveste. La prima vedere esti tentat sa crezi ca desenele sunt realizate de un artist profesionist, insa acesta nu este si cazul doamnei Kašpárková. Femeia a lucrat ani la rand in domeniul agricol si a deprins aceasta arta de la o localnica.

„Fac doar ceea ce îmi place. Încerc să decorez puţin lumea“, spune aceasta, cu umilinţă.

Agnes spune că nu-şi poate imagina viaţa fără muncă, fie ea în acasă, grădină sau casele vecinilor din sat. Se pare că a învăţat această formă de artă de la o altă femeie pe nume Manakova, iar când aceasta a decedat, Agnes a decis să-i continue munca.

Desenele sunt realizate in nuante intense de albastru, cu ajutorul unei pensule extrem de subtiri. Modelul florilor este inspirat de motivele traditionale din Cehia.

Femeia se asigură întotdeauna că foloseşte vopsea scumpă, de bună calitate, garantând că lucrarea va dura cel putin doi ani. O altă trăsătură prin care se evidenţiază este tema florală prezentă în toate lucrările sale.

Având în vedere vârsta, îi este foarte greu să picteze uneori, în special iarna, dar niciodată nu renunţă. În luna mai, în fiecare an, petrece 10 zile decorând zidurile proaspăt vopsite ale capelei satului.

Surse: adevarul.ro, protv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *