Atentie colegi ! Trece cel mai ”RAPID” tren din România! Fiți foarte atenti altfel o să-l ratați! :)

Am ras cu lacrimi.
Citeste si:
Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, îi va aduce marţi un omagiu regretatului Nelson Mandela, primul lider de culoare al Africii de Sud, la o sută de ani de la naşterea acestuia

Discursul lui Obama va fi unul din numeroasele evenimente care au loc în Africa de Sud şi în alte părţi ale lumii pentru a marca naşterea acum 100 de ani, la 18 iulie, a lui Mandela, personalitate cunoscută la nivel mondial şi care a petrecut 27 de ani în închisoare pentru lupta împotriva apartheidului în ţara sa.

Mii de persoane sunt aşteptate să asiste la discursul fostului preşedinte american la Johannesburg, intitulat: “Reînnoirea moştenirii lui Mandela şi promovarea cetăţeniei active într-o lume în schimbare”.

Alte personalităţi se vor afla în public: văduva lui Mandela, Graca Machel, preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa şi arhiepiscopul Desmond Tutu. Fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon şi fostul preşedinte american Jimmy Carter sunt de asemenea aşteptaţi să participe la eveniment.

În 2013, Obama a adus un omagiu emoţionant la funeraliile lui Mandela şi vorbeşte deseori despre influenţa uriaşă pe care Mandela a avut-o asupra sa, mai notează dpa.

“Curajul moral al lui Madiba a fost o sursă de inspiraţie personală pentru mine”, a spus el odată.

Este primul discurs public important al lui Obama de când Donald Trump i-a luat locul în funcţia de preşedinte, însă nu este de aşteptat ca el să îl menţioneze pe controversatul său succesor.