„Cu câteva zile în urmă m-am trezit la ora 3 dimineața, cu un copil cu febră și năsuc mucios, rugându-mă sî îi iau temperatura și să îi dau michimente, că a răcit…
„După ce i-am dat lingurița de siropel, am luat o ceapă, am tăiat-o și am așezat-o într-un bol, exact lângă perna copilei… Peste cinci ore, mai exact la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febră, doar năsuc un pic mucos, iar ceapa arăta îngrozitor – o culoare galben-verzuie și mirosea oribil…”
Studiile au demonstrat că atât ceapa, cât și usturoiul, au proprietatea de a absorbi virușii și bacteriile atunci când intră în contact cu aerul. În trecut, ceapa și usturoiul se desfăceau la masă și se mâncau direct.
În momentul în care ceapa și usturoiul sunt intră în contact cu aerul, ele încep să absoarbă din mediul înconjurător virușii și bacteriile. si bacteriile. Atunci când se consumă direct, procesul de absorbție al virușilor și bacteriilor se produce doar în interiorul corpului.
În anul 1919, când gripa a ucis peste 30 de milioane de oameni, un doctor vizita fermierii dintr-o anumită zonă, pentru a-i ajuta să combată boala. Mulţi dintre fermieri şi familiile lor o contractase şi mulţi chiar murise.
Doctorul a ajus și la un fermier unde, spre surprinderea lui, toţi membrii familiei erau sănătoşi. Când doctorul a întrebat fermierul ce face diferit de ceilalţi, soţia lui i-a spus că a pus o ceapă curăţată într-un vas, în fiecare cameră a casei (pe vremea aceea majoritatea caselor aveau doar două camere).
Medicului nu i-a venit să creadă şi a rugat-o pe soția fermierului să îi dea una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui, a descoperit virusul gripei în ceapă. În mod categoric aceasta a absorbit
virusul, păstrând familia sănătoasă.
Morala poveştii
Cumpăraţi câteva cepe şi puneţi-le în boluri în fiecare cameră din casă. Dacă lucraţi la birou și colegii vă permit, puneţi unu sub birou sau undeva pe un raft. Încercaţi şi vă veți convinge. Noi am făcut asta anul trecut şi nimeni din birou nu s-a îmbolnăvit de gripă.
Dacă totuşi veți răci, va fi o formă mai uşoară. Oricum… ce aveţi de pierdut? Poate doar câteva cepe…
„Eu nu ştiam despre povestea cu fermierul… dar ştiu că eu personal am făcut pneumonie şi am fost foarte bolnavă. Am citit un articol care spunea să tai o ceapă la ambele capete, să pun unul din capete într-o furculiță şi să pun capătul înfipt în furculiţă într-un borcan gol… iar apoi să pun borcanul lângă patul pacientului peste noapte.
Se spunea că ceapă se înnegreşte peste noapte din cauza germenilor… şi chiar aşa s-a întâmplat. A doua zi dimineață, ceapa era un dezastru, dar eu deja mă simţeam mult mai bine. Un alt lucru pe care l-am citit într-un articol a fost că atât ceapa, cât şi usturoiul, puse prin cameră, au multe proprietăţi antibacteriene şi antiseptice.”
Dvs. cum folosiți ceapa și usturoiul pentru a combate răcelile sau gripa? Ce remedii folosiți?