Atenție, ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE. ANAF vă dă LOVITURA acum, la ÎNCEPUT DE AN! Anunțul care VA SCOATE DIN SĂRITE DIASPORA!

0
Publicitate

Iată ce li se impune, prin noul cod fiscal, românilor plecaţi la muncă în străinătate: “5,5 la sută din salariul acestora REVINE STATULUI!”, scrie jurnalmm.ro. Un procent mai mult decât mare, de altfel.

Anul 2016 a adus şi modificări importante prevăzute în noul Cod Fiscal. Iar cei vizaţi de schimbare sunt românii plecaţi la muncă în străinătate. Prin noile reglementari în vigoare aducem la cunoştinţă persoanelor care nu au rezidenţă în România sunt obligaţi să îşi exercite drepturile cetăţeneşti prin plata contribuţiei integrale la CAS. De asemenea, începând din anul în curs, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate.

Acum se mai citește și:  Pare greu de crezut. Gest SURPRINZATOR făcut de un tânăr unui polițist de la Rutieră. Așa ceva nu prea vezi în Romania

Însă lovitură de graţie nu este această, ci…Absolut toţi românii din străinătate sunt obligaţi, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016).

Publicitate

De asemenea, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la dată când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în dată de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceştia vor suportă rigorile legii, iar sancţiunile nu sunt deloc de neglijat.

Acum se mai citește și:  Absolut toți elevii trebuie să știe asta: vacanță prelungită!

Sursa: www.romaniatv.net

Publicitate

some_text


Tine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com