Un câine adoptat vine la pachet cu multe clipe frumoase în care comunicăm cu acesta într-un mod cu totul special,
dar şi cu momente în care ne exasperează prin dezordinea pe care o face. Modalitatea prin care îşi cer iertare în faţa stăpânilor ne aduce însă întotdeauna zâmbetul pe buze, iar aceste imagini vorbesc de la sine.
Ettore este un Labrador tare simpatic care vrea să câştige bunăvoinţa stăpânului său după ce făcuse o năzdrăvănie.
Vinovat fiind, patrupedul pozează în victimă şi încearcă din răsputeri să nu întâlnească privirea stăpânului său.
Anthony Federica Granai, proprietarul câinelui, îşi priveşte patrupedul drept în ochi şi îl întreabă: „Mă rogi să te iert?”
Ettore nu rezistă insistenţelor stăpânului său şi dintr-o dată se urcă în braţele lui punându-şi capul pe pieptul acestuia. Câinele ştie că este vinovat şi vrea în acest fel să îşi ceară iertare.
Chiar şi atunci când bărbatul repetă „Nu, nu merge aşa. Ettore, Ettore, te înşeli, nu înţelegi că ai făcut o greşeală? Nu, nu va merge aşa.”
– câinele insistă prin comportamentul său să i se accepte scuzele. Ofensiva plină de farmec a patrupedului îi topeşte inima stăpânului, care după această dovadă incontestabilă de dragoste şi afecţiune îşi îmbrăţişează câinele spunându-i:
„Bine, facem pace!” Imaginile filmate ne dovedesc faptul că patrupezii sunt extrem de
inteligenţi şi au o legătură cu totul specială cu stăpânii lor.
Sursa: Rumble Viral via Youtube
Autor text: LiveBiz.ro
Citeste si :
Fiecare consumator casnic poate deveni furnizor de energie electrică; Proiectul de lege a trecut de Parlament
Fiecare consumator casnic poate deveni furnizor de energie electrică. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.24/2017 privind modificarea și completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie și pentru modificarea unor acte normative, inițiat de PSD ,a trecut deja de Parlament și merge la promulgare.
Fiecare consumator casnic și fiecare gospodărie va avea posibilitatea de a fi producător de energie din surse regenerabile
Actul normativ reglementează statutul consumatorului casnic, care poate deveni prosumator. Adică, fiecare consumator casnic și fiecărei gospodărie va avea posibilitatea de a fi producător de energie din surse regenerabile.
Potrivit legii, prosumatorul este ‘clientul final care deține instalații de producere a energiei electrice, inclusiv în cogenerare, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă și care poate stoca și vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidențială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în același sistem de distribuție închis, cu condiția ca, în cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activități să nu constituie activitatea lor comercială sau profesională primară’.
Legea trimisă spre promulgare stipulează astfel că prosumerul își poate asigura consumul de energie din surse regenerabile de energie.
Totodată, acești potențiali producători vor putea să își comercializeze cantitatea de energie electrică produsă suplimentar propriilor nevoi în Sistemul Energetic Național, iar producția suplimentară de energie furnizată în sistem nu va fi fiscalizată. În consecință, românii care au case verzi, cu panouri fotovoltaice, pot livra surplusul de energie în rețeaua electrică a furnizorilor, primind bani în schimbul energiei vândute.
„Această lege armonizează legislația României la pachetul legislativ al Uniunii Europene în materie de energie, prin conferirea statutului de producător consumatorilor de energie electrică. Astfel, oricare român poate să joace un rol important în sistemul național energetic și pe piața energiei, ceea ce va da șansa consumatorilor casnici să își dezvolte noi afaceri, și, de asemenea, să contribuie la dezvoltarea economică generală a țării, spune deputatul PSD Dolj, Alina Tănăsescu.
Începând de anul acesta, capitolul energie electrică a fost supus unor schimbări majore. Dacă până la finele anului 2017 statul era cel care stabilea prețurile, acum consumatorii casnici nu mai au facturi la electricitate pentru că furnizorii sunt cei care vor stabili costurile și modalitățile de plată.
Citeste si:
Finala Cupei Mondiale 2018. Ce le-a spus Deschamps fotbaliștilor Franței înaintea meciului cu Croația
Cotidianul Le Parisien pretinde că știe, în linii mari, ce le-a spus selecționerul Didier Deschamps fotaliștilor Franței înaintea partidei cu Croația, din finala Cupei Mondiale.
“Selecționerul nu va vorbi mai mult de zece minute înaintea finalei de sâmbătă. Alocuțiunea lui va fi despre tactică și despre inspirație personală în jurul verbului «a câștiga»”, au scris jurnaliștii francezi.
Le Parisien susține că Didier Deschamps a respectat și de această dată obiceiul din ziua unui meci oficial, când se adresează jucătorilor de două ori. Mai întâi, la prânz, când a vorbit pentru ultima dată despre jocul ofensiv al adversarilor și despre felul în care se apără Croația. Selecționerul Franței este de părere că ex-iugoslavii devin vulnerabili, dacă arunci mingiile în spatele defensivei.
Apoi, în cursul după-amiezei, în intervalul orelor 15:45 – 15:55, Didier Deschamps “nu mai încearcă să motiveze. Pur și simplu, nu mai e nevoie. Este o finală de Cupă Mondială și jucătorii sunt conștienți de toate eforturile depuse pentru a ajunge în acest vârf abrupt. Le permite jucătorilor să intre în starea de concentrare”.
“Deschamps își încheie expozeul tactic insistând asupra importanței fazelor fixe. Apoi, către finalul alocuțiunii, le transmite jucătorilor încredere, încearcă să înlăture presiunea de pe umerii fotbaliștilor și le reamintește ceea ce îi separă pe învingători de învinși. Ca de fiecare dată, folosește cuvintele «a câștiga» și «colectiv». Până acum, mesajul s-a răspândit în capetele fotbaliștilor în mod contagios”, a încheiat Le Parisien.