Cașcaval de casă gustos și natural, gata în 3 ore – Pentru a pregăti această rețetă gustoasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
2 l lapte500 g smântână6 ouă2 linguri sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem laptele la fiert. Adăugăm sarea și amestecăm bine, la foc mic.
2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm smântâna și amestecăm bine.
3. Când laptele a început să fiarbă, adăugăm amestecul de ouă și smântână.
Amestecăm energic până când zerul se separă de compoziție.
4. Turnăm amestecul într-un vas acoperit cu o bucată de pânză sau tifon.
Punem compoziția la scurs până la solidificare.
Să aveți poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Colțunași de casă, din aluat cu verdeață
Rețetă deosebită de colțunași – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
1200 g făină400 ml chefir2 ouă2 lingurițe bicarbonat de sodiu1 kg carne tocată2 cepe6 căței de usturoimărarsare, piper, frunze de dafin
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm bicarbonatul, chefirul și sarea. Amestecăm bine până la omogenizare. Lăsăm amestecul pentru 15 minute.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt mărarul, pe urmă îl adăugăm în compoziție. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.
3. Într-un bol separat, condimentăm carnea tocată cu sare și piper. Adăugăm frunzele de dafin și usturoiul zdrobit. Ceapa o tăiem mărunt, pe urmă o adăugăm în amestec.
4. Întindem aluatul pregătit anterior, într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. Așezăm câte o lingură de umplutură în mijloc și formăm colțunașii.
5. Într-un vas, punem apa la fiert cu 1-2 linguri de sare. Când a început să clocotească, adăugăm colțunașii și fierbem timp de 5-7 minute. Se servesc alături de sosul dumneavoastră preferat.
Să îi savurați cu drag – Poftă bună!