Ce este muzica si cum o vedem noi ?

0
Publicitate

Suntem cu toții conștienți ca muzica și “atmosfera” au mers împreună. Am putea pune muzica de relaxare pentru o cina romantica si liniștită, dar asculta ceva mai viu, în timp ce faci o muncă fizică sau exercitii. S-ar putea să fi auzit de agricultori care cresc producția de muzica la animalele lor, studii recente au aratat ca ascultarea muzicii în timpul conducerii aproape crește rata de accidente rutiere, iar efectul Mozart putea să crească inteligența. În timp ce unele revendicări pot fi exagerate, nu se poate nega faptul ca muzica poate sugera si afecta starea de spirit. Dar care este motivul pentru care acest lucru este foarte misterios? De ce ar trebui să ne afecteze sunetele facute de instrumentale ?

Publicitate

O mulțime de lucruri fac zgomote, dar în general obiectele mai mari fac zgomote mai profunde, fie coloane lungi de aer sau șiruri lungi într-un instrument muzical, cufere mari, urmele de animale mari (cum ar fi un elefant). Pe de altă parte, instrumente mai mici, coloane scurte de aer, siruri scurte sau siruri de caracter strâmt, animale mici (cum ar fi soarecele) sunt obiecte care fac zgomote mai ascuțite.

În multe culturi, muzica este o parte importanta a modului de viață a oamenilor, deoarece acesta joacă un rol – cheie în ritualuri religioase ( de exemplu, de absolvire și de căsătorie ), activități sociale ( de exemplu, dans ) și activități culturale , de la amatori cântând karaoke pana la amatori pe bandă de radio sau cântând într-o comunitate de cor .

Publicitate

Muzica are multe fundamente sau elemente diferite. Privind definiția “elementului” utilizat, sinteza poate include: smoală, bate sau puls, tempo, ritm, melodie, armonie, textura, stilul, alocarea de voci, timbrul sau culoarea, dinamica, expresie, articulare, forma și structura . Elementele de muzică în mod vizibil sunt dotate cu programele didactice de muzica. Ele identifica dinamica, timbrul și textura ca elemente, dar celelalte elemente ale muzicii sunt departe de a fi convenite universal.

Publicitate
loading...
Share.

Leave A Reply

Powered by themekiller.com