Cea mai mare pensie din Europa se dă chiar în România – 11.000 de euro lunar

Potrivit datelor publice ale Casei Nationale de Pensii, un magistrat, fost procuror şef, este cel care încasează lunar o pensie netă de 51.334 lei, echivalentul a aproximativ 11.000 de euro.

Înainte de măririle acordate de stat în luna iunie, acesta încasa lunar 34.700 lei net, iar de atunci încoace a beneficiat astfel de o mărire de 16.634 lei, informează România TV, citată de Actalitateaprahoveană. Din totalul de 56.816 lei – pensia brută -, 3.609 lei provin din contribuţia obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adică din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat.

Dacă la capitolul pensii uriaşe, România a luat locul întâi pe continent, ţara noastră poate concura la fel de bine pentru cealaltă extremă – cei mai numeroşi cetăţeni cu cele mai mici pensii din Europa.

Citeste si:

CTP: Doar românii cu bacalaureatul luat ar trebui să aibă dreptul la vot

„Propun ca, odată cu dreptul de vot la 18 ani, fiecare cetățean să mai aibă o obligație: să-și ia bacalaureatul. Dacă nu-l prezintă, nu e nicio problemă. Rămâne cetățean cu aceleași drepturi, dar nu votează”, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

El a explicat că bacalaureatul ar trebui să certifice nu numai cunoștințele unui cetățean, ci și maturitatea lui. CTP a insistat că această propunere nu înseamnă o negare a votului universal, ci doar o responsabilizare mai mare la vot.

Declarațiile au fost făcute într-o discuție pe tema proiectului de țară pe care ar trebui să-l aibă România de-acum încolo.

„Începand de la anul, aceste trei date esenţiale din istoria fostelor proiecte viitoare ale României (legate de semnificația zilei de 10 mai) se vor completa cu încă una, vor fi patru: va fi data urcării pe tron a lui Liviu Dragnea sub numele, m-am gândit eu, de Liv Jong I, adică întemeietor de dinastie.

Tot un fel de Ziua Regalității și asta, nu? Pentru că tocmai astăzi, guvernul Dăncilă a aprobat proiectul de lege prin care dl. Dragnea trasează proiectul dvs de viitor, pe care mi-l cereți mie, pentru anul 2040. Până în 2040 știm ce avem de făcut.

Toate guvernele care vin de-acum înainte, indiferent de ce votează cetățenii, poate doresc un guvern de extremă-stângă, poate doresc unul de extremă-dreaptă, nu știu, dar nu mai contează, avem proiectul de viitor. Ăl face dl. Dragnea, care este Șeful – de-aia spun că se urcă pe tron – este şeful Preşedinţiei, șeful Băncii Naționale, şeful Academiei Române. Toate aceste instituții

și multe altele i se subordonează preşedintelui Camerei Deputaților. Cum este și firesc, nu? Dl. Dragnea ca deputat este ales de niște zeci de mii de cetățeni, preşedintele României este ales de 6 milioane de cetățeni, dar i se subordonează în această comisie parlamentară pentru eternitate, pentru că ne-am oprit la 2040, dar, v-am spus e un întemeietor de dinastie”, a comentat sarcastic Cristian Tudor Popescu.

„Așa crede dl. Dragnea, așa cred cei aleși de popor și acesta este proiectul de țară. Nu știu dacă mai are rost să ne imaginăm ceva. Face dl. Dragnea pentru noi”, a adăugat CTP.

Citeste continuarea aici.