Cinste lui! Ungurul care a alergat 30 de km cu drapelul României de Ziua Naţională

0
Publicitate

Polgar Levente Ioan a alergat, de 1 Decembrie, 30 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, purtând drapelul naţional al României, informează  Alba24.ro.

Iniţiativa sportivului de 35 de ani, care și-a pierdut o mână într-un accident feroviar, pe când avea doar 6 ani, a avut rolul de a evidenţia respectul său pentru militarii care au murit apărându-și țara și pentru cei care luptă în continuare în teatrele de operaţiuni din diferite colțuri ale lumii.

Acum se mai citește și:  O fostă polițistă rupe tăcerea și aduce acuzații grave la adresa Poliției: „Părăsesc un sistem corupt de pile…”

„Am avut această iniţiativă de a alerga de la Alba Iulia la Aiud în cinstea soldaţilor răniţi, veterani ai diferitelor teatre de operaţiuni, care vor participa la jocurile olimpice Invictus 2017 din Canada. Este prima dată când vor participa şi militari români la acest eveniment”, a declarat Polgar Levente Ioan pentru Alba24.ro.

Publicitate

Sportivul a declarat pentru adevarul.ro că aleargă şi pentru cei căzuţi pentru apărarea patriei. „Sacrificiul impune respect”, afirma el.

În cursa de la Alba Iulia la Aiud, lungă de 30 de kilometri, Polgar Levente Ioan a fost însoţit de un prieten, Mircea Mureşan, cadru militar la Aiud.

Acum se mai citește și:  Chinezii ne vor distruge pe toți! Această construcție a sfidat legile Pământului. Barajul celor Trei Defileuri

Cei doi au pornit de la Aiud în jurul orei 7.30 şi au ajuns la Alba Iulia în jurul orei 10.00, pentru a participa la evenimentele de Ziua Naţională din Alba Iulia.

Originar din Aiud, Polgar Levente Ioan aleargă maratoane şi ultramaratoane. A stabilit în iulie un nou record naţional, când a traversat România de la vest la est și a alergat 1.011 kilometri în 14 zile.

Polgar Levente Ioan se implică și în acțiuni umanitare și în diverse cauze ale asociaţiilor Persoanelor cu Handicap Neuromotor România şi „Little People Romania“, relatează adevarul.ro.

Acum se mai citește și:  Cel mai mare JAF din ISTORIA României se întâmplă ACUM. Faceți cunoscut asta tuturor românilor
Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

5 țigani au primit o bătaie SORĂ CU MOARTEA la ROMA de la un japonez campion la Ju Jitzu. Voiau sa-l jefuiascăTine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com