Beneficiile unui aliment tradițional. De ce credeţi că strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici? Cercetările medicale au
descoperit că grăsimea de porc întăreşte sistemul imunitar şi favorizează scăderea colesterolului, datorită acidului arahidonic. Acest aliment
nu conţine E-uri, coloranţi şi conservanţi.
Slănină de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie consumată în cantităţi moderate, dar regulate.
Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inima şi vasele de sânge. Slănină încetineşte şi intoxicarea alcoolică prin acoperirea pereţilor
stomacului cu grăsime. Fumătorii au cel mai mare beneficiu dacă mănâncă slănină, deoarece conţine seleniu. Acesta întăreşte sistemul
imunitar şi previne oxidarea în organism.
S-a dovedit că grăsimea ajută la: Dureri de dinţi. O felie mică de slănină nesărată se aplică pe dintele dureros, între gingie şi obraz, pentru 15-
20 de minute. Eczemă. Se topeşte slănină nesărată şi se răceşte la 35 de grade. Se amestecă bine 2 linguri de grăsime topită cu albuşuri de la
2 ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum (zârnă, lăsnicior), 3 linguri suc de rostopască. Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se
ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi. Remediu pentru dureri de articulaţii. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură
topită sau cu slănină veche, tocată prin maşină de carne, la care se adaugă olingură de miere de albine. Deasupra se aplică celofan sau hârtie
de pergament, se înveleşte cu un fular sau un batic de lână şi se lasă să acţioneze peste noapte.