Două mii de grădinari colindă ţara şi oferă gratuit seminţe ca să salveze legumele şi fructele româneşti

Două mii de grădinari, membri ai Asociaţiei „Seminţe cu suflet”, vor străbate şi în acest an toată ţara, organizând pieţe unde vor oferi, gratis, seminţe tuturor celor care doresc să cultive şi să mănânce legume şi fructe româneşti, gustoase ca acelea din copilărie.

O parte dintre seminţele care se vor găsi în aceste pieţe provin şi de la cunoscutul cercetător Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

Potrivit preşedintei asociaţiei, Rodica Meiroşu, prima piaţă de „seminţe cu suflet” din acest an are loc astăzi, 19 ianuarie, de la ora 10:00, la Facultatea de Horticultură din Bucureşti.

„Noi, începând de sâmbătă, vom organiza pieţe de seminţe gratuite în toată ţara, din săptămână în săptămână. Deci, avem de organizat 11 pieţe, printre care şi Sibiul. Şi vor fi distribuite seminţe gratuite şi, dacă este posibil, venim şi cu plante, cu lăstari. P

rin aceasta căutăm să promovăm şi să păstrăm seminţele vechi româneşti, cât încă le mai avem, soiuri cu gustul nostru vechi”, a explicat Rodica Meiroşu, pentru Agerpres.

În pieţele organizate de aceşti grădinari, cei interesaţi pot primi şi dărui seminţe de la legume, fructe, flori, plante medicinale autentice, româneşti.