Este Vestea Tristă A Zilei.

Copilul de trei ani care a căzut în gol cu bunicul lui, de pe scara unui bloc din Bistrița, a murit la spital în această dimineață, în jurul orei 7:00.

Băiatul fusese internat în stare gravă, fiind supus imediat unei intervenții chirurgicale. Din păcate, medicii nu au putut să-i salveze viața.

Un copil de 3 ani și bunicul său au murit după ce au căzut în gol de pe scara unui bloc din Bistrița, de la etajul al doilea.

Bărbatul se întorcea acasă cu nepotul lui atunci când s-a produs tragedia.

Bărbatul a murit la scurt timp, în urma impactului, copilul fiind transportat în stare critică la Urgențe. În această dimineață, trupul băiețelului a cedat.

Vecinii cred că a fost un accident nefericit, deoarece bărbatul nu era cunoscut ca un consumator de băuturi alcoolice.

Cel mai probabil, fie bărbatul, fie copilul, s-ar fi împiedicat pe casa scării. Nu este exclus ca băiețelul să fi fost în brațele bunicului său, care s-ar fi întins peste balustradă.

Când vecinii au ieşit pe scară au avut un şoc. Bărbatul, care locuia la etajul 4, şi nepotul său zăceau inerţi pe ciment. Amândoi erau în stop cardio-respirator.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor pentru două persoane căzute pe casă scării (minor în vârstă de aprox 3 ani şi un adult).

Intervin echipajul de terapie intensivă mobilă, echipajul cu medic de la SAJ şi un echipaj de prim ajutor SMURD. Cei doi au fost găsiţi inconştienţi.

Din fericire, copilul a fost scos din stop cardio-respirator – organismul acestuia a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate, a fost stabilizat şi transportat cu funcţii vitale la UPU-SMURD Bistriţa”, transmitea, aseară, Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.