Iată ce să mănânci, ca să amâni îmbătrânirea: 10 produse, care conțin hormonul tinereții

Orice femeie este capabilă să-și mențină tinerețea și frumusețea. Pentru asta e suficient să menții nivelul estrogenului în normă, consumând zilnic produse în care acesta se conține.

Totodată, trebuie să ții cont de faptul că nivelul estrogenului se modifică pe parcursul lunii și pe parcursul vieții. În perioada menopauzei (45-55) nivelul estrogenului scade semnificativ.

Insuficiența acestui hormon are numeroase consecințe, precum depresia, scăderea libidoului, oboseala, înrăutățirea aspectului pielii, unghiilor și părului.

De aceea, ar fi mai bine să previi aceste probleme și să mănânci regulat următoarele produse:

1. Semințele de in. Sunt un antioxidant foarte puternic. Două linguri de semințe de in, consumate zilnic, sunt capabile să prevină boli grave precum cele oncologice.

2. Boboasele. Mazărea, fasolea, lintea conțin foarte multe substanțe benefice. Fitohormonii care se găsesc în acestea o să-ți îmbunătățească starea organismului în timpul menopauzei și o să încetinească procesul de îmbătrânire.

3. Strugurii roșii. Conțin mulți fitohormoni și sunt un antioxidant puternic.

4. Cafeaua. Băutura preferată de dimineață a multor femei ajută la ridicarea nivelului de estrogen în sânge. Însă pentru a evita orice probleme cu sistemul cardiovascular, ar fi bine să te limitezi la o ceașcă pe zi.

5. Caisele și roșiile. Din toate fructele și legumele, acestea sunt cele mai bogate în estrogen.

6. Tofu. Această brânză din soia conține din plin estrogen și aminoacizi necesari organismului.

7. Fructele uscate. În acestea există o concentrație mare de estrogen, fapt care contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire, îți prelungește tinerețea și îți reduce disconfortul în timpul menopauzei.

8. Vinul roșu și berea. Consumul redus de aceste băuturi menține nivelul necesar de estrogen în organism. În caz de exces, efectul este invers.

9. Produsele lactate cu conținut bogat de grăsimi. Pentru ca organismul feminin să funcționeze bine, e nevoie de grăsimi animale. Ele mențin elasticitatea pielii și luciul părului. De asemenea, s-a constatat că femeile care consumă o cantitate suficientă de produse lactate de calitate suferă mai rar de cancer mamar și suportă mai ușor menopauza.

10. Ciocolata neagră. Nutriționiștii au precizat că ciocolata neagră consumată în cantități mici nu dăunează siluetei. Unde mai pui că acest dulce stabilizează echilibrul hormonal și previne orice dereglări pe viitor.

Plantele care alungă bătrânețea: trifoiul roșu, hameiul, frunzele de coacăză neagră și zmeură, coada șoricelului și salvia.

Îți poți face ceaiuri din aceste plante aromate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *