Ketchup de casa – usor de facut si mult mai usor de facut decat cel de pe rafturile magazinelor!

0
Publicitate

Este foarte ușor de făcut și e mult mai gustos decât cel de pe rafturile magazinelor.

INGREDIENTE:

4 kg de roșii (mai bine soi prună);

Publicitate

6 cepe mari;

0,5 kg de mere (mai bine acre);

3 ardei grași;

2 ardei iuți (eu adaug 1/3 de ardei, pentru mine e potrivit de iute);

5 căței de usturoi;

10 boabe de piper negru;

10 frunze de dafin;

2 linguri de sare;

1 linguriță de scorțișoară măcinată;

1 linguriță de piper negru măcinat;

Acum se mai citește și:  Sunt foarte bucuroasa ca am gasit una dintre cele mai iubite prajituri. Maine o fac iar! - Prajitura cu crema de vanilie si piersici. RETETA MAI JOS

300 gr de zahăr;

70 gr de oțet 9%.

MOD DE PREPARARE:

Tăiați în 4 părți roșiile, merele și ardeii grași.

Adăugați usturoiul tăiat, ardeiul iute divizat în 4 ( dacă doriți ketchup picant, păstrați semințele, dacă nu, atunci le curățați), ceapa tăiată cuburi mari.

Condimentați cu boabe de piper negru, frunze de dafin, scorțișoară, piper negru măcinat, sare și zahăr. Amestecați bine.

Puneți compoziția la foc, iar când va începe să fiarbă, micșorați focul și mai fierbeți încă 1,5 ore, amestecând periodic.

Acum se mai citește și:  Chec marmorat, pufos, gustos si de mare efect.

Adugați oțetul și mai fierbeți încă 30 de minute.

Luați de pe foc și dați amestecul prin blender.

Puneți ketchup-ul aproape gata la foc, îl aduceți până la punctul de fierbere și turnați-l în borcanele sterilizate.

Închideți borcanele etanș, întorceți-le cu susul în jos și acoperiți cu o plapumă până se vor răci complet.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursa

Publicitate

some_text


Tine-ti familia si prietenii informati!

Comments

comments

Share.

Comments are closed.

error: La munca ma!!!
DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com