Ingrediente:
- 250 g pișcoturi
- 10 g gelatină
- 170 g unt
- 170 g zahăr
- 300 ml smântână
- 300 g iaurt
- 300 ml frișcă
- 500 g vișine
Ingrediente sirop:
- 200 ml lapte
- 2-3 linguri zahăr
Mod de preparare:
1. Într-un vas, caramelizăm 2-3 linguri de zahăr. Adăugăm laptele și amestecăm.
2. Însiropăm pișcoturile în sirop și îi așezăm pe o formă de tort.
3. Punem gelatina la hidratat.
4. Într-un vas, amestecăm untul cu zahărul. Adăugăm iaurtul, smântâna, gelatina hidratată și amestecăm bine până la omogenizare. La final, adăugăm frișca bătută și vișinele.
5. Jumătate din cantitatea de cremă, o turnăm peste stratul de pișcoturi. Așezăm un al 2-lea strat de pișcoturi și completăm cu crema rămasă. Punem tortul la frigider pentu câteva ore.
6. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!