Mămica își roagă copilașul să spună „Mama”, dar priviți ce face câinele. Atât de tare am râs…

Cateii sunt animalele considerate”CEI MAI BUNI PRIETENI AI OMULUI” datorita simtului responsabilitatii fata de stapan,alternand cu firea lor jucausa si sinceritatea „glasului’’ lor.Fidelitatea lor este cel mai mare atuu.Omul il considera un prieten al sau pentru ca el are nevoie nu doar de dragoste,dar si de compania unui amic sincer,caruia ii poate destainui toate secretele…Astfel putem spune ca aceste animale domestice sunt un fel de jurnal al omului.
Relatia caine-stapan

Relatia care exista intre caini si stapani depinde si de cei doi ,in special de om.Un caine are nevoie de multa atentie si afectiune,si nu trebuie sa fie neglijat nicidecum.Stapanul trebuie sa petreaca mult timp cu acesta,si bineinteles sa-l alinte si sa-l mangaie de fiecare data cand are ocazia.Pe de alta parte,un caine nu are nevoie doar de dragoste,dar si de ingrijire.

Acest aspect al relatiei caine-stapan este extrem de esential. Un animal de casa,
indiferent ca e mare sau mic,are nevoie sa fie spalat, hranit…si necesita un loc numai al lui,un loc in care sa fie trimis atunci cand face o prostie.

Si ca tot veni vorba de relele si problemele create de un caine,ar trebui sa lamurim aceste cateva aspecte si sa accentuam faptul ca un animal cat de mic poate cauza multe necazuri.Astfel se intampla atunci cand cainele nu este tinut sub control.Datoria principala a unui stapan fata de animal este sa se faca iubit.

Acest lucru nu este o scuza atunci cand cainele greseste cu adevarat.Multi cred ca dupa ce pedepsesc sau cearta un caine acesta nu isi mai iubeste stapanul,asa ca insista pe regula : „Fara pedepse,chiar daca animalul greseste !’’. Acest lucru nu face decat sa accentueze conflictele, nu sa le aplaneze.Un caine,sau orice animal nepedepsit la timpul potrivit, continua sa se comporte negativ,crezand ca asta e ceea ce vrea stapanul de la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *