Probabil că ai auzit de această mâncare, însă ai preparat-o vreodată? Dacă nu, iată care este rețeta!
INGREDIENTE
1 kg prune uscate
400 ml apa
50 ml vin alb
2 linguri cu faina
6 linguri zahar
50 ml ulei
1 ceapa
un varf de cutit de sare
o lingurita rasa cu pudra de vanilie
MOD DE PREPARARE
Dupa ce indepartam resturile de codite, punem prunele in apa fierbinte, le lasam 30 minute sa se hidrateze, apoi scurgem apa si o aruncam. Clatim prunele in alta apa calduta si scurgem apa foarte bine.
Tocam ceapa marunt si o calim in 50 ml ulei, la foc mic, pana capata aspect straveziu. Adaugam 2 linguri de faina, amestecam totul pe foc 1 minut, apoi stingem cu 400 ml apa.
Cand sosul se ingroasa si devine omogen adaugam prunele, apoi vinul, putina sare, o lingurita rasa de pudra de vanilie si zaharul caramelizat stins cu o cescuta de apa. Fierbem totul 5 minute, apoi stingem focul, scrie kfetele.ro.
Mancarica astfel preparata este delicioasa si o putem servi atat calda, cat si rece.
Este obligatoriu ca prunele sa fie spalate in mai multe ape, inainte de a le pune la fiert. In caz contrar, sosul va avea o culoare mult prea inchisa, impuritati si miros/ gust de fum.