Sunt mâncate într-atât de repede, încât nu mai rămân și pentru iarnă!
INGREDIENTE:
-mere tari, preferabil din soiurile tomnatice;
-apă curată și rece;
-sare;
-zahăr;
-foi de dafin;
-cuișoare.
MOD DE PREPARARE:
1.Alegeți și spălați merele.
2.Puneți-le în borcane de 3 litri și acoperiți-le în totalitate cu apă rece.
3.Adăugați câte 3 linguri de sare, 3 linguri de zahăr, 2 foi de dafin și 1-2 cuișoare în fiecare borcan.
4.Acoperiți borcanele cu capace și agitați-le foarte bine, astfel încât sarea și zahărul să se dizolve.
5.Lăsați merele să se mureze pe parcursul unei săptămâni, la temperatura camerei. Apoi puneți-le în pivnița răcoroasă. Peste o lună le puteți servi! Se păstrează până la primăvară.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!