Merita Facuta De Sarbatori!

0
Publicitate

Prajitura Mona

Ingrediente

Pentru blat:

Publicitate

7 albusuri

7 linguri zahar

4 galbenusuri

7 linguri faina

7 linguri nuca macinata

1 praf de copt

Pentru crema

500 ml lapte

6 linguri de faina

3 galbenuse

350 gr zahar

zahar vanilat sau vanilie dupa gust

25o gr unt

3oo gr zahar ars

Glazura

3 linguri apa
5 linguri zahar
3 linguri cacao
unt cat o nuca
Bifeaza tot Salveaza ingredientele

Mod de preparare

Pentru blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, se adauga apoi galbenusurile tot pe rand puse, apoi faina amestecata cu nuca si praful de copt. Se amesteca cu mare atentie ca sa nu se sparga albusul batut si se coc trei foi pe dosul tavii unse.

Acum se mai citește și:  Checul cu lamaie este cel mai bun chec din lume! Iar reteta este o joaca de copil!

Crema:

In timp cat se coc foile se face crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia sau zaharul vanilat si apoi se pune faina dupa care se pune laptele si amestecam mereu sa nu se faca cocoloase. Se pune la fiert si se amesteca mereu si bine ca se prinde de fundul cratitei foarte usor si repede. Crema se va strange cocoloase dar daca mai tineti inca un minut sau doua pe foc si amestecati mereu se va transforma intr-o crema fina. Se ia apoi de pe aragaz, se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul,

Acum se mai citește și:  N-ai nevoie de cuptor pentru prăjiturica asta! Se face în doar zece minute şi e absolut delicioasă! Vezi reţeta aici

Inainte de a ne apuca la prajitura se pune la ars 300 gr de zahar care se pune pe o planseta metalica sau tava de sticla unsa din belsug cu ulei si se lasa la racit, apoi se sparge in mojar cu piulita si se pune deoparte.

Cand foile sunt reci se pune in tava pe care am copt folie de plastic si se aseaza prima foaie in tava. Peste foaie se presara jumatate din cantitatea de zahar ars pisat si jumatate din crema apoi. Se aseaza a doua foaie si din nou se pune restul de zahar ars si din nou crema ( restul) Se aseaza a treia foaie si se acopera cu marginile de la folia de plastic si se pune la frigider sa se inchege.

Acum se mai citește și:  Prajitura delicioasa cu mac, bezea si crema de vanilie

Se scoate de la rece dupa ce s-a intarit si se face glazura de cacao punandu-se la fiert toate ingredientele, pentru citeva minute ( pana se topeste zaharul) se toarne peste prajitura si se da din nou la frigider.

Se taie dupa dorinta.

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

5 țigani au primit o bătaie SORĂ CU MOARTEA la ROMA de la un japonez campion la Ju Jitzu. Voiau sa-l jefuiască



Tine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com