Merita toate felicitarile! A facut scoala intr-un sat din Olt si a luat nota 10 la Bacalaureat: „N-a făcut o oră de meditaţie” Cum a reusit tanara o asa performanta

Roxana Diana Căpriţă este singurul candidat care, în judeţul Olt, a terminat examenul de Bacalaureat 2018 cu media 10.

A absolvit Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ Corabia, iar rezultatul excepţional nu este o surpriză, Diana Căpriţă fiind o obişnită a concursurilor şcolare cu miză mare.

A concurat doi ani, în liceu, cu rezultate foarte bune, la Olimpiada Naţională de Fizică.

Tânăra a studiat la o clasă de matematică-informatică intensiv, şi colegii săi de liceu obţinând rezultate demne de laudă. Roxana Diana Căpriţă este fata primarului comunei oltene Grojdibodu şi, spune tatăl ei,  a fost o elevă preocupată de studiu tot timpul. „Credeţi-mă că n-a făcut o oră de meditaţie.

I-a plăcut mai mult partea asta reală, mă moşteneşte, cred, şi eu am făcut inginerie, chiar dacă n-am apucat să profesez, pentru că viaţa m-a purtat pe alt drum“, a spus primarul aflat la primul mandat.

Absolventa a urmat cursurile şcolii gimnaziale în comuna Grojdibodu, „pentru că nu e nevoie să-ţi muţi copilul la oraş, niciodată nu am fost de părerea asta. Şi eu tot de la ţară am plecat şi cred că dacă vrei, poţi să faci performanţă“, a mai spus tatăl absolventei de 10.

Roxana ar vrea  să se îndrepte către Fizică, pasiune pe care a descoperit-o graţie profesorului din liceu.

„Eu am sfătuit-o să meargă la Automatică, ea vrea Fizică, până la urmă o las să-şi aleagă singură drumul. Există şi varianta să dea admitere la amândouă“, a mai spus tatăl absolventei.

În judeţul Olt, conform situaţiei înainte de contestaţii, s-a înregistrat o singură medie de 10 la Bacalaureatul 2018, promovabilitatea fiind 64,9%.

Dirigintele elevei, profesorul Cătălin Antonescu, a întărit ideea că rezultatul extraordinar obţinut nu  reprezintă o surpriză. Roxana a reuşit ca an de an să obţină premiul I, disciplinele preferate ale tinerei fiind Matematica, Fizica şi Informatica.

„A reprezentat liceul nostru la faza naţională a Olimpiadei de Fizică doi ani la rând: clasa a X-a, anul şcolar 2015-2016, când a obţinut Menţiune de onoare şi clasa a XI-a, anul şcolar 2016-2017, când a obţinut Diplomă de onoare. În cei patru ani de liceu a obţinut Premiul I la nivelul clasei cu medii generale cuprinse între 9,91 şi 10,00.

La disciplinele de Bacalaureat – Limba Română, Matematică şi Fizică – a obţinut media generală 10,00 în fiecare dintre cei 4 ani de liceu. Mai departe, Roxana va susţine examen de admitere la Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare“, a declarat prof. Antonescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *