Mesaj către pietoni: ”Iată cum vedem noi drumul, când plouă!”

Riscul de accidente cu implicarea pietonilor crește tot mai mult în această perioadă a anului. În mare parte din cauza condițiilor climaterice. Însă există și alți factori care înrăutățesc dramatic situația.

Pe lângă condițiile climaterice nefavorabile, mai avem și drumuri cu gropi, denivelări, iluminare stradală proastă sau inexistentă și nu în ultimul rând pietoni grăbiți sau neglijenți. La toate acestea se mai adaugă vizibilitate redusă, drum lunecos și dacă mai lipsește și atenția sau vigilența – avem toate ingredientele necesare unui incident tragic.

Imaginea postată aici, este una reală, obținută în condițiile actuale, în special pe acest timp ploios. Aceasta reflectă cât se poate de bine situația și este însoțită de un apel către pietoni, să nu traverseze strada oriunde apucă!

Conducătorul auto nu are cum să vă observe clar, nici chiar dacă sunteți angajat în traversarea străzii, pe o trecere de pietoni. Dacă locul nu este iluminat bine, marcajul este șters, iar dvs purtați haine închise la culoare și fără elemente reflectorizante, probabilitatea unui accident sporește esențial!

Luați aminte și traversați strada doar după ce vă asigurați că sunteți în afara oricărui pericol!