Moartea nu iartă pe nimeni. Miliardarul a fost găsit mort în casă, lasă în urmă un imperiu financiar uriaş

Masatoshi Ito, japonezul care a înființat unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din lume, a murit. Miliardarul avea 98 de ani.

Masatoshi Ito era deținătorul a peste 83.000 de magazine, din întreaga lume. Reprezentanții companiei pe care o conducea au fost cei care au dat trista veste a morții sale, printr-un comunicat. Întregul său imperiul a luat naștere de la o mică afacere de familie.

Masatoshi Ito a pornit de jos, dar a știut să își construiască un adevărat imperiu, care de-a lungul anilor, l-a făcut miliardar. În anul 1956, japonezul a preluat o mică afacere de magazine de îmbrăcăminte din Tokyo, condusă de unchiul său.

Mai târziu, el le-a redenumit Ito-Yokado și a transformat afacerea într-un lanț de magazine unice care vindeau de toate: de la produse alimentare la haine. Rețeaua a devenit cunoscută publicului larg în 1972, potrivit BBC News.

Cam în aceeași perioadă, un director de la Ito-Yokado, Toshifumi Suzuki, a văzut un magazin 7-Eleven în timpul unei vizite în SUA și s-a gândit dacă nu ar putea aduce conceptul și în Japonia.

Ulterior, Ito-Yokado a încheiat un acord cu proprietarul 7-Eleven – Southland Corporation cu sediul în SUA – și a deschis primul 7-Eleven din Japonia, în 1974. Firma lui Ito s-a mutat și a preluat pachetul majoritar, în martie 1990.

Masatoshi Ito a rămas o persoană modestă și a recunoscut că norocul i-a surâs. „Sunt întrebat frecvent dacă am reușit din cauza muncii grele sau pentru că am fost doar norocos. De fapt, răspunsul este unul din ambele. , a spus domnul Ito într-un interviu. Am fost norocos să fi început în afaceri imediat după război – în același timp în care în Japonia începea să se dezvolte o societate de consum extinsă”, a spus el, într-un interviu.

În 1992, Masatoshi Ito a demisionat din funcția deținută la Ito-Yokado din cauza unor presupuse plăți ilegale făcute de trei directori către membri yakuza, pentru a menține ordinea la o adunare a acționarilor.

Ito-Yokado a fost redenumită Seven & i Holdings în 2005. Acel „I” din numele companiei provine de la Ito, care era președintele de onoare.

Masatoshi Ito a murit, de bătrânețe, la vârsta de 98 de ani

De altfel, câștigurile fulminante, nu l-au făcut însă niciodată să își pierdut bunătatea și respectul față de angajații săi, lucru care reiese din comunicatul dat de operatorul Seven & i Holdings, legat de trista vieții a morții sale. El a s-a stins din viață, vinerea trecută, din cauze naturale.

„Am dori să ne exprimăm recunoștința noastră sinceră pentru amabilitatea de care a dat dovadă, de-a lungul vieții”, a spus reprezentanții firmei. În prezent, există peste 83.000 de magazine 7-Eleven în întreaga lume, un sfert dintre ele fiind situate în Japonia. Profesorul Drucker l-a numit pe domnul Ito „unul dintre cei mai importanți antreprenori și constructori de afaceri din lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *