Nu mai cumpărați pâine de la magazin. Priviți cum se fac turtele coapte în ceaun, la fel ca la bunica acasă!

Ce poate fi mai bun decât niște turte coapte în ceaun care ne aduce aminte de copilărie și ne gâdilă papilele gustative? Vă las mai jos rețeta fericirii!

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1kg de făină albă sau integrală, un praf de sare, 40g drojdie proaspătă, semințe de chimen (opțional), 2 linuguri de ulei de floarea soarelui/măsline și apă călduță.

Cum se prepară?

Luăm un lighean mare în care cernem făina, iar mai apoi facem o gaură în ea. Dizolvăm drojdia în apă călduță, adăugăm 2-3 linuri de făină și o lăsăm deoparte aproximativ 15 minute. După ce au trecut cele 15 minute, se toarnă în mijlocul făinii și se presară semințele de chimen (opțional), După ce amestecăm bine, bine cu ajutorul unei linguri, adăugăm uleiul. În cazul în care vi se pare că aluatul este prea moale, mai adăugați puțină făină. Frământăm aluatul timp de câteva minute, iar mai apoi îl acoperim cu un prosop curat și-l punem la loc călduț să se dospească.

După aproximativ o oră, timp în care și-a mărit volumul, împarte aluatul în mai multe bucăți. Treceți cu sucitorul peste fiecare bucată, iar mai apoi adăugați turtele la copt în ceaunul bine încins (uns în prealabil cu puțin ulei). Coaceți turtele la un foc mic pentru a le pătrunde cât mai bine.

Vă prezentăm cea mai bună rețetă de mici pe care o făceau bătrânii noștri. Bineînțeles, cum este normal, fiecare gospodar a adaptat rețeta după propriul gust și zona din care provine.

Ingredientele de care ai nevoie: 500g carne tocată de vită, porc și oaie (după preferințe), 200ml zeamă oase de vită, 3 căței de usturoi, 1/2 linguriță de bicarbonat, condimente (după gust).

Cum se prepară:

Deși carnea pe care o cumpărați este tocată în prealabil, vă recomandăm să o mai dați printr-un robot de bucătărie sau o mașină de tocat, deoarece condimentele vor pătrunde mult mai bine într-o pastă mai moale. Se amestecă bine, bine, adăugând treptat zeama de oase. Adăugăm și condimentele. Ca un mic secret, vă recomandăm ca după ce ați format micii să îi lăsați la rece între 3 și 24 de ore pentru a se pătrunde bine. Adaugă-i atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse, lăsându-i câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i pe final cel mult 10 minute și scoate-i rapid!