Povestea minunată a bărbatului care a refuzat chimioterapia și a trăit 102 ani. Care a fost secretul său

Stamatis Moraitis care a trait in SUA provine din Ikaria, Grecia. Acest om a fost diagnosticat cu cancer pulmonar incurabil in anul 1976.

El s-a impacat cu gandul ca va muri curand. De la aflarea verdictului dat de medici, el a cerut opinii diferite de la diversi medici, dar toti i-au spus ca nu va trai mai mult de 6 luni si pentru a-si prelungi viata este necesara inceperea chimioterapiei agresive.

Acest om nu a vrut sub nici o forma sa trateze boala lui cu chimioterapie, asa ca a refuzat tratamentul si s-a intors la locul sau de nastere in Grecia. Atunci sa intamplat ceva remarcabil.

La inceput acest om a fost foarte dezamagit si depresiv. Sotia sa a avut grija de el. Din fericire, cu trecerea timpului, dorinta lui de viata a reaparut. Pentru ca stia ca nu mai are mult timp de trait, a decis ca putinul timp pe care il mai are sa-l petreaca cu prietenii.

In urmatoarele saptamani ajunsese sa se simta ca si cum puterea lui se intorcea incet incet. Dupa ceva timp, a decis chiar sa se apuce de gradinarit, chiar daca nu se mai astepta sa experimenteze aparitia fructelor plantate de el.

Cu toate acestea, a fost un motiv bun de a se bucura de soare, mare si aer curat. Acest batran a murit la varsta de 102 ani si in certificatul de deces a fost declarat ca a murit „de batranete” cancerul nu a fost mentionat.

Secretul unei vieti lungi:

1. Dieta mediteraneana

– Consumul de cantitati mari de legume crude cultivate in propria gradina.
– Consumul de carnea se limiteaza la o data pe saptamana.
– Consumul de ulei de masline, seminte si cereale trebuie sa fie mereu prezent in dieta ta.
– Nu uita despre consumul de peste.
– Consumul zilnic de fructe cultivate in propria gradina.

2. Consumul zilnic in cantitati mari de diverse ceaiuri.

In cazul in care ceaiul este preparat natural, el va stimula detoxifierea organismului.

3. Odihna

Odihna este o parte foarte importanta, ea este de fapt secretul pentru o viata lunga. Daca va simtiti obosit, odihniti-va imediat. Nu va fortati corpul, nu-l privati de odihna, este un lucru vital.

4. Fii activ in natura

Fa zilnic plimbari lungi, si bucura-te de lumina soarelui. Munceste, creeaza, odihneste-te. Simte-te util!

5. Nu-ti grabi viata si eliberati-va de temeri si de stres

Pastreaza-ti aproape familia si prietenii. Daca este posibil, mutati-va intr-un loc cu aer curat si fara poluare.