Povestea multimilionarului care trăiește de 20 de ani singur pe o insulă. De ce a luat această decizie și ce a făcut cu toți banii câștigați

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa traiesti singur, alaturi de un caine, pe o insula? Ei bine, un australian face asta de 20 de ani. Atunci cand se plictiseste, spune ca se mai uita la clipuri pe YouTube.

David Glasheen are 73 de ani si de 20 locuieste pe o insula din nord-estul Australiei. „N-as putea fi mai linistit si mai fericit in alt loc”, spune el relateaza Debarbati.ro

David s-a mutat pe Restoration Island in 1997. In tinerete, acesta a fost multimilionar, insa in 1987 a pierdut, dupa o prabusire a cotelor bursiere, aproape toata averea. In cea mai buna perioada a sa din punct de vedere financiar, acesta avea circa 28.4 milioane de dolari.

David locuieste acum alaturi de catelusa Polly, care ii tine companie. Acesta si-a construit un asezamant pe insula si are tot ce ii trebuie.

„Cand am venit aici, eram bolnav dupa bani. Banii sunt cei care ii imbolnavesc pe oameni. Din cauza asta mi s-a distrus si caznicia.

Locuind singur iti lipsesc conversatiile inteligente si contactul cu alti oameni. Mi-ar placea sa mai locuiesc cu cineva aici. Sau cu cateva fete care sa ma viziteze de cateva ori pe an”, a spus el, aruncand si o mica gluma la final.

„Imi place aici pentru ca e pace si armonie. Sigur, exista si lucruri periculoase in natura, cum sunt crocodilii de apa sarata.Nu am o rutina exacta si asta imi place cel mai mult. Fiecare zi este diferita, fac ce vreau atunci cand vreau. Daca nu vreau sa fac ceva, nu fac”, mai spune el.

David s-a nascut la Sydney din parinti irlandezi. Familia sa se ocupa cu mineritul aurului in Noua Guinee inaintea marii crize financiare din anii ’80.

La scurt timp dupa ce mariajul sau s-a stricat, acesta s-a lasat inspirat de o fosta prietena, care i-a spus ca ar vrea sa traiasca pe o insula.

Pe insula, David are generator care functioneaza cu combustibil, dar si panouri solare. Astfel, acesta are chiar si internet si spune ca se mai uita din cand in cand pe YouTube la diverse clipuri.

O data pe an, acesta merge in civilizatie si isi cumpara alimente. Preferatele sale raman dulciurile.