Prajitura care se mananca pe nerasuflate – Am facut-o acum doua zile si s-a terminat la 5 minute dupa ce am pus-o pe masa

Prajitura cu crema de ciocolata alba. Ingrediente pentru blat: 6 oua; 200 gr de zahar; 40 ml apa; 40 ml de ulei; 3 linguri de cacao; 200 gr de faina; un plic praf de copt. Ingrediente pentru crema ganache: 400 g ciocolata alba; 400 ml frisca; 5 gr gelatina; un plic glazura Dr. Otker.

Mod de preparare: Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor.

La sfarsit se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 – 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe! Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.

Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa. Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa.

Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit.

Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata. Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Oetker.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!