Prajitura cu crema de ciocolata alba. Ingrediente pentru blat: 6 oua; 200 gr de zahar; 40 ml apa; 40 ml de ulei; 3 linguri de cacao; 200 gr de faina; un plic praf de copt.
Ingrediente pentru crema ganache: 400 g ciocolata alba; 400 ml frisca; 5 gr gelatina; un plic glazura Dr. Otker.
Mod de preparare: Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire,
albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor. La sfarsit se
adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca
pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 – 5 minute, amestecand
continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele.
Gelatina nu se fierbe! Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.
Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa. Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu
sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu
aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a
fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata. Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Oetker.