Prăjitură cu blat de nuci, blat de cacao si cremă de lămaie. Foarte aspectuoasă, delicioasă si aromată

0
Publicitate

Ingrediente pentru blat:

4 albusuri, 150g zahăr, 150g nuci măcinate, 10 linguri de făină, 2 linguri de nuci tăiate mărunt, un pliculet praf de copt

Ingrediente pentru blatul cu cacao:
3 ouă, 150 gr zahar, 6 linguri de apa, 2 linguri de cacao, 1 pliculet praf de copt, 200 gr faina

Publicitate

Ingrediente pentru cremă:

4 gălbenusuri, 150g zahăr, 2 linguri de făină, sucul si coaja de la o lămaie, 150g unt cu 80% grăsime

Ingrediente pentru decor:

2 linguri de nuci măcinate

Mod de preparare

Prepararea blatului de nucă. Se mixează albusurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul si se mixează pană devin o spumă tare, asemănătoare cu o bezea. Se incorporează in compozitie nucile măcinate, nucile tocate, făina amestecată cu praful de copt  si se amestecă bine cu o spatulă. Se tapetează o tavă cu dimensiunea 20x35cm cu hartie de copt si se toarnă compozitia. Se coace circa 30-35 de minute in cuptorul preancălzit la 180˚. După ce blatul este copt se scoate din cuptor  si se lasă la răcit pe un grătar.

Preparare blatului de cacao. Se freacă gălbenusurile cu zahărul pană se spumează . Albusurile se mixează spumă si se amestecă cu gălbenusurile. Se adaugă in compozitie apa,  făina amestecată cu  praful de copt si cacaoa. Se omogenizează bine ingredientele si  se toarnă compozitia intr-o tavă de 20x30cm,  unsă cu unt si tapetată cu hartie de copt. Se coace circa 30-35 de minute in cuptorul preancălzit la 180˚. După ce blatul este copt se scoate din cuptor  si se lasă la răcit pe un grătar.

Prepararea cremei. Se mixează gălbenusurile cu zahărul pană se obtine o cremă omogenă. Se adaugă in compozitie făina, sucul de lămaie si coaja rasă de lămaie. Se amestecă bine si compozitia rezultată se fierbe la bain marie, amestecand continuu pană se ingroasă. După ce este suficient de ingrosată se ia de pe foc se lasă la răcit,  si cand este suficient de rece se adaugă untul tăiat cubulete si se mixează pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii

Blatul de nucă se taie cu grijă in două foi egale. Din blatul de cacao se taie o foaie subtire. Se asează pe un platou prima foaie din blatul de nucă. Peste blatul de nucă se intinde in strat subtire crema de lămaie si se nivelează cu ajutorul unui cutit cu lama lată. Peste crema de lămaie se  asează foaia de blat din cacao, se apasă usor cu varful degetelor.

Peste blatul de cacao se intinde in strat uniform crema de lămaie, si peste crema de lămaie se asează a doua foaie din blatul de nucă. Peste ultima foaie se intinde restul de cremă si se presară uniform nuca măcinată. Prăjitura se dă la rece pentru 2-3 ore apoi se poate portiona. Blaturile nu se insiropează fiindca se vor inmuia de la cremă.

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI
Acum se mai citește și:  Prajitura cu crema de ciocolata

5 țigani au primit o bătaie SORĂ CU MOARTEA la ROMA de la un japonez campion la Ju Jitzu. Voiau sa-l jefuiască



Tine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com