Primul român suspect de coronavirus a murit! ”Nu este nimic surprinzător”

Este din ce în ce mai multă panică printre europeni, după ce coronavirusul a luat amploare! După ce în Italia au murit peste 800 de persoane din cauza coronavirusul, și în România un bărbat suspect de coronavirus a murit seara trecută.

Bărbatul care prezenta simptome asemănătoare tulpinei de coronavirus s-a stins din viață la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Potrivit medicului Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, bărbatul suferea de o afecțiune pulmonară cronică, scrie Cancan.

„În fiecare clipă pe mapamond moare câte o persoană în terapie intensivă.

Există faptul că a intrat în țară în urmă cu câteva zile, dar ceea ce trebuie spus este că acest pacient avea o afecțiune pulmonară cronică, avansată, care a dezvoltat o infecție uzuală și inclusiv o răceală simplă te poate dărâma.

Nu se cunoaște dacă era infectat cu coronavirus. Proba s-a recoltat și s-a trimis în această seară la Matei Balș, iar mâine vom avea rezultatul.

E posibil să fie coronavirus, dar nu este nimic surprinzător”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Pe de altă parte, situația din Italia este și mai dramatică. În urmă cu câteva ore au fost raportate încă 2313 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Bilanțul este îngrijorător, ajungând la 827 de persoane decedate și 12.462 de persoane testate pozitiv.

Doar 1045 de persoane au fost declarate vindecate. Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

COVID-19. Un județ din România interzice slujbele din biserică, înmormântarea și botezul

România este lovită și ea de epidemia de coronavirus. Un singur județ până la această oră a interzis slujbele din biserici, dar și înmormântările și botezul. Cel care a luat această hotărâre este Prefectul Nicolae Ungur din Maramureș.

”Bună seara. Decizii luate astăzi în ședință extraordinară CJSU: Se suspendă până la data de 22 martie a.c., în județul nostru desfășurarea activităților în cadrul Programului After School, dar și alte programe cultural-educaționale care implica copiii, cu posibilitate de prelungire. La unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din județul nostru va fi prezent la sediile acestora doar personalul strict necesar, conducere, contabilitate, secretariat și paza.

Celelalte cadre didactice și personalul auxiliar rămân acasă, până la data de 22 martie a.c. Măsură poate fi prelungită în funcție de evoluția situației la nivel național.

Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religisoase, până la de 31 martie a.c., în zilele de sâmbăta și duminica. Lacașele de cult rămân deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase”, se arată în comunicat, potrivit Antena 3.