Programul Rabla pentru Electrocasnice. Câți bani poți primi, în funcție de categoria echipamentelor pe care le aveti

Românii vor putea obţine vouchere pentru a cumpăra echipamente electrice şi electronice de uz casnic noi, prin programul „Rabla pentru Electrocasnice”, în schimbul casării electrocasnicelor vechi. Voucherele au valori diferite în funcție de categoriile de echipamente.

Aceste vouchere pot fi folosite pentru achiziţionarea de maşini de spălat rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice şi aparate de aer condiţionat.

Valorile voucherelor vor fi următoarele: 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++; 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++; 300 lei pentru aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++; respectiv 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Românii care vor să beneficieze de programul „Rabla pentru Electrocasnice” trebuie să acceseze aplicaţia electronică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să urmeze paşii menţionaţi acolo.

Astfel, suma finanţată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program (TVA inclus), iar diferenţa va fi suportată de către persoana fizică care a solicitat voucherele, din surse financiare proprii.

Românii vor putea cumpăra mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi.

Totodată, românii vor putea beneficia de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

www.a1.ro