Raed Arafat: Încă sunt medici care primesc şpăgi, deşi salariile au crescut semnificativ

Dacă medicul ia bani de la pacient, trebuie să plece acasă. O spune clar şi răspicat secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a afirmat, la DigiFM, că în continuare sunt medici care primesc şpăgi chiar dacă le-au crescut semnificativ salariile. De pildă, salariul unui tânăr medic specialist porneşte de la 13.000 de lei.

Raed Arafat, secretar de stat MAI: „Mai sunt care făceau mai mult ca salariile de azi şi e foarte greu să-i obişnuieşti să nu continue când salariul e mai mic decât primeau.

Eu, ca secretar de stat, am sub salariul unui medic specialist care a terminat acum o facultate. Câştigaţi 2.000 de euro. Exact. Iar un medic specialist tânăr care acum a ieşit ştiu că începe salariul lui de la 13.000de lei. Şi mai ai gărzile, mai ai sporurile, sunt colegi care pot să atingă şi 20.000 de lei.

Poţi mulţumi după, cu o chestie simbolică. Şi asta o au şi britanicii. O carte, o sticlă de ceva sau un buchet cu flori, dar asta nu putea să aibă loc decât după ce totul e gata, după ce bolnavul este externat”.