Rulota „cu aripi”, o super-invenție care i-a cucerit pe români! Se împăturește și își triplează suprafața până la 30 de metri pătrați. Vă place cum arată?

În exterior, rulota De Markies pare una obișnuită sau chiar una destul de urâtă, dat fiind faptul că nu are ferestre în pereții laterali. În realitate însă, această rulotă nu are nevoie de geamuri, scrie publicația inhabitat.com.

Odată ajuns la destinație, proprietarul ei o poate despături ca pe un cort. Astfel, rulota își mărește suprafața de 3 ori (pereții săi laterali se desfac și se transformă în podele).

Numele rulotei (“De Markies”) înseamnă “Marchiza” (în arhitectură, o marchiză este un acoperiș, de obicei din sticlă, prins într-o armătură de fier și așezat deasupra intrării principale a unei case în scopul protejării intrării de intemperii; marchiza poate denumi și o încăpere cu (acoperiș și) pereți cu numeroase geamuri, așezată la intrarea unei case).

Designul rulotei De Markies pare atât de novator încât multora nu le va veni să creadă că designerul olandez Eduard Bohtlingk a creat-o în urmă cu 30 de ani, mai notează inhabitat.com. Conceptul rulotei a fost premiat la un concurs de design din Rotterdam, Olanda, din anul 1996.

Desfăcută, rulota ajunge la o suprafață de 30 de metri pătrați.

În interior, rulota Marchiza are mobilă care se desface odată cu pereții. În centru, deasupra podelei principale a platformei, rulota are o mică bucătărie cu o masă pentru 4 persoane.

Odată desfăcuți pereții, rulota Marchiza va avea într-o parte un dormitor cu un pat dublu și alte două de o persoană, iar în cealaltă un spațiu de tip living, cu scaune și canapele. Pentru intimitate în timpul nopții, între paturi pot fi puse mici paravane despărțitoare. În plus, marchiza de deasupra dormitorului poate fi desfăcută complet pentru o noapte petrecută chiar sub stele.