Satul de poveste din România, unde poți cumpăra o casă cu un SALARIU! Aici mai trăiesc doar 7 oameni.

0
Publicitate

Satul de poveste din România, unde poți cumpăra o casă cu un SALARIU! Aici mai trăiesc doar 7 oameni. Gherdeal este un sat de poveste în Romania.

Deși nu prea vezi față de om pe aici și ți se pare că ești la capăt de lume, acest sat este considerat un colț de rai.

Se află aproape de granița dintre județele Sibiu și Brașov, imediat după satul Cincu. Aparține de comuna Bruiu, iar aici mai traiesc doar 7 oameni. În total sunt 112 case, însă cele mai multe au fost părăsite de familiile de sași care au trăit aici.

Acum se mai citește și:  INCREDIBIL! Fiica lor i-a anuntat ca si-a facut o noua prietena la scoala. Cand au vazut-o, parintii au avut un soc si au mers direct la politie. Misterul vechi de 17 ani a fost rezolvat
Publicitate

Atestat încă din 1.300, Gherdealul a fost pe vremuri un sat înfloritor. Aici se afla o școală săsească și școala românească, gradinița, două biserici și peste 300 de localnici.

Cei mai mulți sași s-au retras în Germania în anii 90. Pentru prima dată a fost repopulat pentru câteva zile, în luna august 2014. Atunci, foarte mulți dintre cei care au copilărit în Gherdeal au revenit pentru o petrecere.

O casă aici costă până în 2.500 de lei. Multe dintre ele sunt aproape niște ruine, însă cineva cred că locul va fi din nou populat.

Acum se mai citește și:  „Scoateți-mă, naibii, din România!”- mesajul revoltător a unor americani care au călătorit în România

Așa se face că un sas din orașul Victoria a descoperit satul, în timp ce se plimba cu motocicleta și i-a venit ideea să ridice o pensiune.

Proprietarul trăiește în Germania, iar până acum a cumpărat jumătate din sat. Planul său de afaceri în turism se întinde pe suprafața a șapte case. În proiect mai sunt cuprinse un sanatoriu și o piscină cu saună.

Sursa: www.ciao.ro

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

5 țigani au primit o bătaie SORĂ CU MOARTEA la ROMA de la un japonez campion la Ju Jitzu. Voiau sa-l jefuiască

Acum se mai citește și:  Veste trista pentru toata lumea, factura la curent se scumpeste cu 50% in urmatoarea perioadaTine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com