Savarine fine si frumoase, pentru doamnele si domnisoarele pretentioase, dar si pentru domnii inimosi si pofticiosi!

0

Ingrediente:

Publicitate

Pentru aluat:

Publicitate

-2 linguri zahar

-2 plicuri zahar vanilat

-150 ml lapte

-2 oua

-1 plic drojdie uscata(7 gr)

-250 gr faina

-1 varf cutit sare

-30 ml ulei

Pentru sirop:

-400 ml apa

-100 gr zahar

-2 lingurite esenta de rom

Pentru umplut:

-250 gr frisca batuta

Pentru ornat:

-300 gr dulceata

Mod de preparare

Laptele se incalzeste si se dilueaza in el zaharul si drojdia uscata.

Faina se cerne intr-un vas, se adauga un praf de sare, laptele cald si uleiul si se incorporeaza pe rand ouale.

Se ia cu lingura din aluat si se pune in formele unse, cat sa se umple 3/4, apoi se lasa aluatul la crescut 15 minute, dupa care se coc savarinele la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana trec testul scobitorii.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul si se adauga esenta.

Siropul se lasa sa se raceasca definitiv si se scufunda in el, savarinele racite, pentru 30 de secunde.

Se decupeaza un capacel de la savarine, din partea de jos si cu ajutorul unui posh, formati rotocoale de frisca, acoperiti cu capacelul decupat si ungeti-le cu dulceata.

Se mai pot orna cu putina frisca si se dau la frigider, pentru ca sunt foarte bune reci.

Pofta buna!

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

A INTRAT ÎN BAIE PESTE SOȚIA LUI ȘI S-AI INGROZIT. CE FĂCEA FEMEIA



Tine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com