Dacă de Sărbători o să deschizi ușa unui colindător, ei bine află că cei de la Anaf sunt pe urmele lor și o să-i amendeze chiar și pe cei care sunt colindați pentru că oferă bani fără să primească chitanță.
Anaf o să le confiște toți banii colindătorilor și roagă pe toți cetățenii români să nu le deschidă ușa acestora și imediat de observă colindători să sune și să anunțe cu privire la asta.
E inatmisibil tot ceea ce se întâmplă și cum s-a ajuns în ziua de astăzi însă trebuie să jucăm după regulile lor că nu avem altă soluție. Tu ce părere ai despre acest lucru?
Mulți colindători sunt pregătiți să dea lovitura și în acest an cu plugul, capra, ursul , zmeul vor inventa chiar și mai multe urări pentru a face mult mai multi bani și a goli tot buzunarul romanului cu aceasta ocazie a sărbătorilor care pentru mulți a devenit o afacere foarte profitabila și de mare succes.
Această știre este doar de amuzament, nu este reală. Dă-o mai departe pentru a-ți amuza și prietenii tăi!
Pe langa darurile si masa festiva de Craciun, mai exista un alt simbol important al acestei sarbatori sfinte, si anume colindul de Craciun. Cati dintre voi stiti istoria acestui cantec, fara de care Craciunul nu ar mai fi la fel?
Nimic nu este mai frumos in ziua de 25 decembrie decat sa primesti colindatorii, care pe langa ca iti vor infrumuseta ziua cu o colinda speciala, te vor bucura si ura ca sa iti mearga bine de sarbatori.
ISTORIC
Colindele au o traditie lunga in spate, ele fiind cantate prima oara cu mii de ani in urma. In prezent, au o alta semnificatie decat cea din trecut, deoarece erau cantece pagane, fredonate iarna, in jurul focului.
Initial, si pe teritoriul Romaniei au avut un scop ritualic, credinta fiind ca aceste melodii pot spori feritlitatea. De asemenea, oamenii se foloseau de colinde pentru a indeparta spiritele rele din case si pentru a comunica cu persoanele dragi trecute in nefiinta. Intre timp, radacina lor pagana a evoluat si colindele au intrat in atmosfera de sarbatoare magica a acestei perioade din an.
Cel mai vechi colind de Craciun a fost compus de St. Hilary din Poitiers, in secolul IV si se numeste „Jesus refulsit omnium”.
SEMNIFICATII
Cel mai important aspect, colindele sunt cantece crestine, versurile lor fiind referinte la evenimentele premergatoare Nasterii Domnului. Contextul istoric al sfintei Nasteri se regaseste in colindul Imparatul Romei, unde aflam ca Iosif a plecat impreuna cu Fecioara Maria din Nazaret spre Betleem, dar si venirea magilor dinspre Rasarit cu daruri pentru prunc.
Colindele O, ce veste minunata! si Steaua sus Rasare ne aduc la cunostinta faptul ca Fecioara il naste azi pe Mesia, „Ca astazi curata/ Prea nevinovata/ Fecioara Maria/ Naste pe Mesia”, implinind profetia „Astazi s-a nascut, cel far de-nceput/ Cum au spus proorocii”.
De asemenea, din alte colinde se desprind invataturi despre intruparea Fiului lui Dumnezeu: „Ca Fiul dumnezeiesc al Tatalui Cel ceresc / S-a nascut azi din Fecioara voind pentru noi sa moara”.
Care este colindul tau preferat? Spune-ne in comentarii!
Sursa: http://hazdenecaz.eu/cei-de-la-anaf-confisca-banii-colindatorilor-si-amendeaza-pe-cei-care-sunt-colindati/?fbclid=IwAR1gFtNe5-S_n0YAfOBrRx-EXVafRhKjWE4TEg0u-qbjrrVbPo2slBv3-nw